|
Bilgin gitti, yeni dev geliyor

Dinç Bilgin''in Etibank yolsuzluğuna adının karışması ve sahip olduğu medya grubunun çatırdamaya başladığı zamandan bugüne kadar yaşanan gelişmeler Türkiye''de en büyük krizi yaşayanın "medya sektörü" olduğu görüşünü pekiştiriyor.

Etibank depreminin peşinden gelen ekonomik krizle birlikte medyada ağır taşların yerinden oynayışı ve bugünlerde yaşanan gelişmeler, "medyada suların durulmasına daha çok var anlaşılan" dedirtiyor bu gelişmeleri izleyenlere...

Ahmet Özal''ın Dinç Bilgin ve Türker İnanoğlu''na kiraladığı Kanal 6''nın 4 aylık borçlarının ödenmemesi sonucu Özal, kanalı Uzan Grubu''na kiralamıştı. Uzan''ların Kanal 6''sının da yayına başlamasıyla izleyenlerin ekranda iki ayrı Kanal 6 görmesi ve bunun günlerce devam etmesi Türkiye''de medya tarihi için bir ilkti. Tıpkı geçtiğimiz aylarda HBB''nin ekranında günlerce donmuş bir görüntünün yeralması gibi... Bir kaç TV pazarında sular durulmuyor. RTÜK tarafından kapatılan Ülke TV''nin spikeri ekranda ağladı. TV''ler ise, frekans ihalesinin iptali istemiyle Danıştay''da dava açtı.gün sonra RTÜK''e başvuran Ahmet Özal, ATV''nin kardeş kuruluşu olan Dinç Bilgin''in Kanal 6''nın kapanmasını sağladı.

Medyada yaşanan gelişmeler bununla sınırlı değil elbette... Kanal 6''nın yayınının sona erişiyle ''tek tabanca'' olarak kalan ATV, kurtlar sofrasında ayakta kalmaya güç yetiremeyecek gibi görünüyor. Bir zamanlar Doğan Grubu''yla kıyasıya bir savaş içine giren Bilgin Grubu''nun yavaş yavaş hazin bir biçimde medya piyasasına veda edişi de, akıllara Aydın Doğan İmparatorluğu''yla savaşacak yeni devin kim olabileceği sorusunu getiriyor.

Bu ihtimal de insanı hiç dolaştırmadan Uzan''lara götürüyor. Öyle ya, artık yeni bir kanalları daha var: Kanal 6

23 yıl önce
Bilgin gitti, yeni dev geliyor
Kavrayan mısın, kavranan mı?
“AKP seçmeni, benim müşterim değil!”
Mal bildirimi hala can yakmaya devam ediyor
Bu başarı hepimizin
Bin Kayrevan’dan bir Kayrevan’a