|
Denizer olayı ve uzman gazetecilik

Türk-İş Genel Sekreteri Şemsi Denizer''in bir suikaste kurban gidişi, gündeme bomba gibi düştü. Gece geç saatlerde meydana gelen olayı ilk olarak Star''da Gece Hattı''nı (Neden Son Ajans değil de Gece Hattı anlamadık) sunan Mesut Yar verdi. Neden sonra altyazı resm-i geçitlerinin ardından diğer kanallar olayı duyurabildi.

İHA gibi güçlü bir haber-iletişim ağına sahip olan TGRT ile devletin geniş imkanlarından faydalanan TRT, olayı haber veriş biçiminde "ayrıntı ve hız" faktörlerini birlikte yakalayamadı.

Habercilikte "hız"ın miti haline gelen CNN''in Atlanta''daki yani burnunun dibindeki olayı üçüncü kanal olarak yarım saat sonra izleyicisine duyurması medyamızda haber oldu. Herkes CNN''i eleştirirken, ani gelişen olaylara karşı CNN''in bile "boş bulunabileceği" gerçeğini gözardı etti. Bugün geniş imkanlara sahip medyamız da aynı duruma düştü. "Gülme komşuna" olayı yani...

Önceki akşam ise Denizer suikastini değerlendirmek üzere İskele Sancak''a Milliyet Gazetesi muhabiri Atilla Özsever katıldı. Kanal 7 izleyenlerine "karizmatik bir sendikacı" diye nitelediği Denizer''in portresini çizen Özsever, Denizer''in belki de ileride Türk-İş''in Başkanı olacağını, bunun için gerekli altyapısı olan, lider özellikleri taşıyan bir insan olduğunu anlattı.

Gündemden düşmeyen ünlü isimler hakkında geniş bilgiye sahip olan ve böyle acı bir olay neticesinde ekrana çıkıp o kişi hakkında konuşabilecek muhabirler yetiştirmek dünya medyasında uzun süredir devam eden bir olay, ancak bu Türkiye için henüz gelişme döneminde olan bir olgu. Henüz siyaset ekonomi, uluslararası ilişkiler ya da savaş gibi konularda uzman sayılabilecek gazetecilerimiz yok, ancak bunun emaresi sayılabilecek örnekler var. Denizer hakkında oldukça geniş bilgiye sahip olan Özsever de bunlardan biriydi.

HBB''de yayınlanan 2''den 4''e programı çok sunucu değiştirdi, ancak yayınlanmaya devam ediyor. Şu sıralar Didem Tolunay''ın sunumunda gerçekleştirilen programa önceki gün Babaevi''nin akıllı Bilge''si tiyatrocu Sevinç Erbulak ve annesi katıldı. Tiyatro ve yeni projeler hakkında sohbetin gerçekleştiği programda, Erbulak''ın konuşması sırasındaki jest ve mimikleri, el hareketleri ilgi çekiciydi. Neredeyse mimik ve vücut diliyle konuşma yapan Erbulak''ın bu özelliği tiyatroculuğundan geliyor olmalı. Erbulak programda, sevilen dizi Babaevi''nin yeni yayın döneminde, yeni bölümleriyle ekrana geleceği müjdesini verdi izleyenlere.


25 yıl önce
Denizer olayı ve uzman gazetecilik
“Görüntülere kazak ören aldatılmış büyükanneler” Türkiye’si...
Meselemiz “hesapsızlık”
Amerikan sponsorluğunda İsrail-Suudi normalleşmesi
Faz-2: Washington’un bölme operasyonuna Ankara yanıtı
İsmailağa’ya değil, Türkiye’ye operasyon