|
Final Gençler"e yakıştı

Bu maça gelirken acaba tatlının üstüne turşu mu yiyeceğiz diye düşünmüştüm. Haksız da değilmişim. İki takımda finali kazanacak güzelliği oyuna yansıtamadı. Finalisti penaltılar belirledi. Ankara takımı attığını gol yaptı, Beşiktaş''ta iki penaltı kaçtı.

Beşiktaş oyunu oldukça baskılı başladı. Ama ilk net gol pozisyonu Gençlerbirliği''nden geldi. Babangida hırsına kapılmayıp olan gücüyle vurmasıydı skor üstünlüğünü ilk 15 dakika içinde elde edebilirdi.

Siyah-Beyazlı takım orta alanda paylaşımcı olmaktan uzak, ama tempo olarak Ahmet ve İbrahim''le oyunu rakip alana yıktı. Zaman zaman sertleşen karşılaşmada en belirgin markaj Nouma''nın Tolga tarafından gölge gibi izlenmesiydi.

Erol Ersoy iki takım futbolcuları birbirine girmeden sarı kartını çıkarmadı. Bu nedenle de yönetim zayfılığı gösterdi.

Oyunun genelinde Beşiktaş finalist olma isteğini attığı şutlar ve girdiği karambollerle daha çok gösteren takımdı. Ancak futbolun basit kurallarını da yerine getirmekten uzaktı.

Orta alanda Şifo Mehmet gibi top yapan dar alanda kısa paslarla pozisyonlar üreten bir adamın olmayışı Beşiktaş''ın artık görülmesi gereken en önemli eksiğiydi. G.Birliği ise klasik deplasman oyunu ile kontrataklarla Babangida, Phiri ve Ümit Karan gibi süratli oyuncularının hünerine teslim olmuştu.

Maçın büyük bömlümünü elinde topa daha çok sahip olan Beşiktaş, rahatlığının kurbanı oldu. Nihat''ın golüyle galibiyete ulaşan ancak yaptığı penaltıyla aciz duruma düşen Beşiktaş''ta kaleci Fevzi, penaltıyı kurtarırken kalesinde adeta Kartal gibiydi. Ama Thomas Rabel''in golünde uyuya kaldı. Ardından Gençlerbirliği''nde Ferdi oyunu kırmızı kartla terkederken maçın normal süresi 1-1 bitmiş buna rağmen Beşiktaş 10 kişi kalan Ankara takımını yenememiş.

Uzatma dakikakalarında da her iki takım oyundan soğudu ve peanltıları istediler. Sonuç Beşiktaş için hüsrandı. Çünkü iki penaltı kaçıranın final oynamaya da hakkı olmayacaktı.

Sonuçta Gençler penaltılarla finale çıktı.

23 yıl önce
Final Gençler"e yakıştı
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset