|
Kartal"ın dirilişi

Trabzonspor Beşiktaş için önemli bir rakipti. Bunu gösterdiler. Ama Beşiktaş Trabzon için her halde aynı önemi taşımıyordu! Daum''lu Beşiktaş''ta gözle görülür bir düzelme var. Önce, takımda koşmayan oyuncu kalmamış. Top kayıplarında kimse elini beline koyup seyretmiyor. Ofansif futbol düşüncesini her oyuncuda görmek mümkün. Her alanda pres yapan, rakibi hata yapmaya zorlayan Beşiktaş dün oynadığı futbolla taraftarının da gönlünü aldı.

Daum, Bayram-Nouma ikilisinin arkasına Ayhan ve İbrahim''i monte etmiş, hücüm gücünü artırmıştı. Beşiktaş zaman zaman Münch ve Karhan''ın da katılımıyla altı forvetli gibi oluyurdu. Yani, Beşiktaş''ın görünen oyun şablonu bu maçı kesinlikle kazanmak için çizilmişti. Nitekim Karhan''ın golü bu düşüncenin ürünüydü. İlk yarıdaki Beşiktaş buydu.

Trabzonspor ise kendi oyun planını uygulamak yerine bu fırtınadan nasıl kurtulacağını hesapları içindeydi. Orta alanı uzun toplarla geçip kazanılacak ceza atışlarıyla Hami''nin firikik gollerine sığınmaktı. Trabzonspor ilk yarıda Beşiktaş''ın kalesine bir kez gelebildi. Hami''nin kullandığı firikik atışı da Shorunmu''nun ellerinde eridi.

İkinci yarıda kaybedecek birşeyi olmayan Trabzonspor, biraz daha risk taşıyan futboluyla atak göründü. Bunun karşılığında bir penaltı kazandı. Hami skoru 2-1''e taşıdı ve ardından yerini Murat Bölükbaşı''na bıraktı. Trabzon bu golle biraz daha canlanır gibi oldu ama Beşiktaş hakettiği üç puanı 3-1''le hanesine yazdırdı.

23 yıl önce
Kartal"ın dirilişi
Üç kadın, üç idam, bir güzel haber!..
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit