|
Direkten dönen yetenek

Türk futbolunda nice yıldız adayları parlayamadan söndü. Bunlardan bir tanesi de Muhammed Demirci'ydi.

Beşiktaş altyapısında yetişen ve henüz 11 yaşındayken Barcelona'nın kapısından dönen Muhammed'in kariyeri beklenildiği gibi olmadı. Spot ışıkları altında 'Türk Messi' olarak lanse edilen Muhammed, Beşiktaş’tan koptuktan sonra birçok farklı takımın formasını giydi ancak bir türlü beklenen başarıyı yakalayamadı.

Schuster’in idmanda “Messi” diye seslendiği, Slaven Bilic’in “Benim en büyük transferim” dediği Muhammed, erken yaşta yakaladığı şöhretin bedelini çok ağır ödedi ve gözlerden kayboldu.

Peki uzun yıllar Türk futboluna damga vurması beklenen Muhammed şimdi nerede?

Futbolseverlerin adını her duyduğunda 'yazık oldu' diyerek derin bir ah çektiği genç Muhammed, şu anda 27 yaşında ve 2. Lig'de forma giyiyor.

Artık eskisi gibi göz önünde olmayan Muhammed Demirci kariyerindeki beklenen patlamayı sessiz sedasız 24 Erzincanspor'da yaptı. Önceleri en ufak bir hareketi bile abartılarak basına servis edilen Muhammed'in bu çıkışı eskisi gibi manşetleri süslemedi. Bu sezon 2. Lig Beyaz Grup'ta çıktığı 20 maçta 12 gol atan Muhammed, bu performansıyla “Acaba mı?” dedirtti.

Neden olmasın? Yeteneğinin onu zirveye taşıdığını kalıcı olmanın ise çalışmak olduğunu biraz geç de olsa artık anladı Muhammed.

Belki de Galatasaray derbisinde direkten dönen topu kariyerinin bu döneminde filelerle buluşacak ve yarım kalan hikayesini güzel bir şekilde tamamlayacak. Umarım öyle de olur ve Muhammed Demirci ibretlik kariyeriyle kendisinden sonra gelen genç futbolcu adaylarına güzel bir örnek olur.

#Muhammed Demirci
#Beşiktaş
2 yıl önce
Direkten dönen yetenek
Paranın insanlığa faydaları
Denetimsizliğin dayanılmaz keyfi
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar