|
Diyagonal karmaşa

Televizyondan maçları izlerken spikerlerin anlatım tarzları ve coşkuları seyirci açısından çok önemlidir. Anlatımlarıyla futbolu daha da güzelleştiren spikerlerden Ercan Taner'in "Sergen attı şampiyonluk geldi", İlker Yasin'in "Iniesta Londra yasta" ve Ertem Şener'in "Messi bu adam neyin nesi" gibi betimlemeleri yıllar geçse de hiç unutulmadı ve hatta sloganlaştı. Maç anlatırken yaşadıkları heyecan ve coşku biz seyircilere samimi bir şekilde geçti.

Ancak son dönemde bu tarz anlatımları pek de göremiyoruz. Özellikle Süper Lig maçlarında... Öyle ki futbolseverler, artık maçların anlatım koltuğunda bulunan spikerlerin isimlerini dahi bilmiyor.

Hele bir de moda olan 'diyagonal pas' anlatımı var ki, "Ne gerek var" dedirten cinsten. Belki kulağa daha süslü geldiği için tercih ediliyor ama bence bir pasa 'diyagonal' gibi matematik teriminin kullanılması, anlatımı güçlü kılmaktan ziyade basitleştirmekten öteye gidemiyor. Bu şekilde futbolun coşkusunun ekran başındaki seyircilere yansıtılamadığı düşüncesindeyim.

Hani Emre Tilev'in Beşiktaş-Liverpool maçında İnönü Stadyumu'ndaki atmosferi aktarışı vardı ya, nasıl da "Anlatılmaz yaşanır" dediği ortamı heyecanıyla evimizde bize yaşatmıştı. İşte ben maçları izlerken bu tarz içtenlikle yapılan anlatımları özledim. Umarım Ercan Taner vurgusuyla 'Hagi' diyen, Emre Tilev gibi '10 kere Alex, 100 kere Alex, 1000 kere Alex' diye kendinden geçen spikerleri bundan sonra görebiliriz.

#Süper Lig
#Ercan Taner
#Emre Tilev
2 yıl önce
Diyagonal karmaşa
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle