|
Kerem Aktürkoğlu'nun işi zor

Milli ara Galatasaray'a yaradı. Son maçlarında form düşüklüğü göze çarpan sarı-kırmızılılar, 13. haftada konuk ettiği Alanyaspor'u 4-0 mağlup ederek Süper Lig'e görkemli bir dönüş yaptı. Okan Buruk'un kısmen rotasyonlu bir kadroyla çıktığı mücadele, Galatasaray adına idman maçı gibi geçti. Sarı-kırmızılılar coşkulu bir oyun ortaya koydu, Alanyaspor'un da rakibi karşısında hiçbir varlık gösterememesi bu durumun ortaya çıkmasında etkili oldu.


Sezona sol kanatta fırtına gibi başlayan Kerem Aktürkoğlu, Zaha'nın gelişiyle birlikte kaydırıldığı 10 numara bölgesinde beklentileri karşılayamamıştı. Okan Hoca, vazgeçilmezi olan Kerem'i Alanya karşısında yedek kulübesine çekerken, o bölgede Dries Mertens'e görev verdi. Yedek oturmayı sorun etmeyen 36 yaşındaki Belçikalı yıldız da 11'e döndüğü ilk maçta 2 gol 1 asis yaptı ve 10 numaranın tek sahibinin kendisi olduğu mesajını verdi.


Mertens'in yönettiği hücum organizasyonlarında daha etkili bir görüntü ortaya koydu Galatasaray. Hal böyle olunca Kerem Aktürkoğlu'nun forma savaşını Mertens'e değil de Zaha'ya karşı vereceği net bir şekilde görüldü. Zaha'nın fit hale gelmesi ve yükselen performansı Kerem'in formayı geri almasını güçleştirecek gibi. Zaha-Kerem rekabeti, Galatasaray'ı daha güçlü kılabilir ya da takım içindeki uyumu bozabilir. Uyumu bozbilir diyorum çünkü; Kerem, form düşüklüğü nedeniyle değil, bölgesinde çok farklı yeteneklere sahip bir isim olduğu için formayı kaptırdı.


Bu noktada, Okan Buruk'un doğru tercihleri yapması ve forma adaletiyle oyuncular arasındaki dengeyi koruması kritik bir önem taşıyor. Hocanın liderliği ve oyuncuların profesyonelliği, Galatasaray'ın sezon hedefleri doğrultusunda başarılı olabilmesi için belirleyici olacaktır.

#Galatasaray
#Kerem Aktürkoğlu
#Alanyaspor
#Zaha
9 ay önce
Kerem Aktürkoğlu'nun işi zor
Ve gelecek geldi: Sadece “alo” diyecektik değil mi?
Vatana hizmet tertibinden maaşa bağlanan şâirimiz
Netanyahu soykırımı Batı Şeria’ya taşırıyor
Çorum kampımız da rüya gibi geçti “beşinci mevsim” gibi… (2)
AK Parti’de bir şey değişince her şey değişecek