|
Acayip bağlantılar

Rahmi Koç konuştu, gözleri doldu, salon ayakta alkışladı.'' Milliyet''in 17 Ekim 2009 tarihli haberinin başlığı böyleydi…

Şimdi de, bu ilginç haberden bazı kısımları okuyalım:

''Koç Ailesi''ne ''Hayırseverlik'' alanında ABD''nin en prestijli ödülü Carnegie Medal of Philanthropy verildi. Koç Ailesi, bu yıl ödül alanlar arasında Amerikan olmayan tek aile oldu. (…)

New York''ta düzenlenen törende konuşmasını yapmak üzere sahneye çıkan Rahmi Koç duygulu anlar yaşadı.

Koç Ailesi adına ödülü, ABD''de iş dünyasının sembol isimlerinden David Rockefeller''ın elinden alan Rahmi Koç''un konuşmasının son cümlesi olan ''Bu ödülü sadece ailem adına değil ülkem için de alıyorum'' şeklindeki sözlerinin ardından gözleri doldu. Beş yüz kişilik salon Rahmi Koç''u ayakta alkışladı. (…)

Rahmi Koç''u uzun zamandan beri tanıdığını belirten David Rockefeller, Koç Ailesi''nin yaptıklarının çok değerli olduğunu, Türkiye''nin geleceğinde bu yardımların önemli rol oynayacağını söyledi. Rockefeller böylesine önemli bir ödülü almalarından dolayı tüm Koç Ailesi''ni tebrik etti. Bu arada ödül alanlar arasında bulunan Sanford Weill de Koç Holding''in yönetim kurulu üyeliğini yapıyor…''

*

YİNE TESADÜFLER SARMIŞ, DÖRT BİR YANIMIZI!

New York''taki o şaşaalı törenden yaklaşık bir ay sonra Hürriyet''te Sedat Ergin''in ''ABD''li iki otoriteden Erdoğan''a uyarılar'' başlıklı yazısı yayınlanmıştı.

Ergin, Council on Foreign Relations''ın (Dış İlişkiler Konseyi) iki ayda bir çıkardığı Foreign Affairs''in çok prestijli bir dış politika dergisi olduğunu hatırlatarak, derginin Kasım/Aralık (2009) sayısında Türkiye hakkında çok önemli bir makale yayınlandığından söz ediyordu.

''Türkiye''yi Dönüştürenler'' başlıklı makaleyi kaleme alanlar, Amerika''nın eski Ankara Büyükelçisi Morton Abramowitz ile Leigh Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Henry Barkey idi.

İkili, AKP Hükümeti''nin ''riskli ve tehlikeli'' yönelişlere girdiğinden bahisle ''Temeldeki soru; ülkenin en güçlü partisinin, İslami geçmişinin ve taban seçmeninin kültürel açıdan muhafazakâr yönelişlerinden kendisini kurtarıp kurtaramayacağıdır.'' diyorlardı.

Başbakan Erdoğan''ın Davos''ta İsrail Cumhurbaşkanı''nı azarlamasından da yakındıkları yazıda, ''AKP hükümetinin Batı ile her geçen gün artan uyumsuzluk içinde adım atıyor olmasından duyulan kaygıyı'' seslendiriyorlardı.

Foreign Affairs''teki ''Neo-Con antetli makalede'' dile getirilen ''uyarıların'' bir nevi ''postacılığını'' yapan Sedat Ergin; 10 Kasım 2009 tarihli yazısını ''Yanlış anlaşılmasın bunları ben söylemiyorum, Büyükelçi Abramowitz ve Prof. Barkey söylüyor'' diye bitiriyordu!

*

CFR''ın (Council on Foreign Relations) Onursal Başkanı David Rockefeller''dır. Babası John D. Rockefeller ise CFR''ın kurucu kliği arasında yer almıştır. CFR, çıkardığı Foreign Affairs dergisindeki ''uzman'' yazarlar üzerinden dünyanın farklı yerlerindeki karar alma süreçlerini etkilemeyi amaçlar.

*

Carnegie ödülünü David Rockefeller''ın elinden alırken Koç Holding''in Onursal Başkanı Rahmi Koç''un gözleri acaba neden yaşarmıştır?

''Mister Simit'' yani Rahmi Koç, David Rockefeller ve Henry Kissinger ile birlikte Chase Manhattan bankasının danışma kurulu üyeleri arasındadır.

Koç''un, 28 Şubat MGK''sından bir hafta önce ABD''yi ziyaret ettiğini; 1 Mart Tezkeresi öncesinde ''Muhakkak Amerika''nın yanında yer almalıyız'' dediğini bu vesile ile bir kere daha hatırlıyoruz!

17 Ekim 2009''da ödül töreni vesilesiyle Rockefeller''la New York''ta buluştuğunda; ''Mister Simit'' Erdoğan''dan veya AK Parti hükümetinden şikâyet etmiş midir, acaba?

*

Şu acayip ''tesadüfler'' etrafımızı sarıverince; ister istemez, 7 Aralık 2009 tarihi de aklımıza düşüveriyor…

O gün, Beyaz Saray''da Obama ile Başbakan Erdoğan''ın görüşmesi vardı. Görüşmeye saatler kala Reşadiye''de yedi erimiz şehit düşmüştü.

Tokat-Reşadiye''deki PKK eyleminin ardında ''İsrail ve Neo-Con Odaklı'' bir organizasyonun bulunduğuna dikkat çekilmişti.

*

Beyaz Saray''daki dört yıl önceki o zirvede…

Erdoğan, Obama''nın Afganistan, Irak ve Filistin''le ilgili taleplerine kararlı bir biçimde olumsuz cevap veriyordu.

Obama''nın ''O zaman neden buradayız? Lütfen biraz yardımcı olun, Sayın Başbakan'' diye üstelemesi karşısında ise aynen şu sözleri sarf ediyordu:

''Artık eskisi gibi değil, kedinin gözü açıldı!''

*

Dün bu satırlar yazılırken, Erdoğan ve Obama''nın Beyaz Saray''daki görüşmesi sürüyordu.

Geçen hafta, Reyhanlı''da dehşetengiz bir kanlı saldırı yaşanmıştı.

*

Kapanışı, Sedat Ergin''in Hürriyet''teki 9 Mayıs 2013 tarihli yazısının başlığı ile yapalım:

''Amerika''dan Ankara''ya Suriye Uyarıları''

11 yıl önce
Acayip bağlantılar
Muhafazakâr ve demokrat kimliğin yeniden inşası…
Rabbine hasım kesilen insan!
Sosyal çürüme yazıları 8: Sıkıntı yok cumhuriyeti
Belirsizlik ‘algılamayı’ öldürür
Reisi’nin manidar ölümü