|
Enseye tokat

''Böyle giderse, Ortadoğu''da ne ABD kalır ne de İsrail!'' diyerek, bir anlamda ''alarm zili'' çalan Zbigniew Brzezinski idi.

(MSNBC''deki Morning Joe''da, Eylül 2011)

''Sam Amca''nın yaşlı kurdu'' ABD ve İsrail ikilisinin Ortadoğu''da izole edildiklerinden yakınıyordu ve uzun vadede bölgenin dışına itilmekle karşı karşıya kalacaklarına dikkat çekiyordu!

***

Brzezinski, Amerikan dergisi National Interest''e verdiği röportajda da (21 Haziran 2013) ''ABD''nin Ortadoğu''da ne denli güç kaybettiğini'' anlatıyordu.

Başkanlık kampanyasında ''akıl hocalığını'' yapmış olduğu Obama''nın Suriye politikasına ''Biz neden Esad gitsin diye aniden bir karar verdik ki!'' diye eleştiri getiriyordu!

Tam da burada; Obama''nın Şam Rejimi''ni vurmaya niyetlendiğini, ancak sonradan geri adım attığını, ''Derin ABD''den gelen baskılar sonucu buna mecbur kaldığını hatırlıyoruz.

''Esad''ı vurursak bu durumdan muhalifler yararlanır daha da güçlenirler, sonuç alırlar'' diyerek Obama''nın karşısına çıktılar!

Neo-Con''ların ve İsrail''in ''Şam Rejimi Karşıtlığı'' kayıkçı kavgasından ibarettir, yani rol icabıdır, diye her defasında söylüyoruz.

***

Tolga Tanış''ın ''Washington''da analizleri en isabetli istihbarat uzmanlarından'' diye lanse ettiği Bruce Riedel, (CIA''de otuz yıl çalışmış/şimdi Brookings Enstitüsü''nde) ne demişti?

''Beşşar Esad''ı vurduğunuzda onun askeri kapasitesini zayıflatırsınız ve bu da dolaylı olarak El Kaide''nin pozisyonunu güçlendirir!''

(Hürriyet, 8 Eylül 2013)

Tolga Tanış''ın buradan çıkardığı mesaj mı ''ABD Esad''ı vurduğu an El Kaide ile aynı safta yer alacak, kurtuluşu yok'' şeklindeydi...

***

El Kaide''nin ne denli kullanışlı bir paravan olduğunu ''bir defa daha'' görüyoruz!

Peki, hangi El Kaide bu?

Filmin başında ''CIA Operasyonu''nun kod adı olarak inşa edilen'' El Kaide terör örgütü!

***

Son dönemde, Türkiye''ye ha babam ''El Kaide'' çamuru atanları izliyoruz...

Peki, Somali''nin başkenti Mogadişu''daki Türk büyükelçiliği çalışanlarının kaldığı ek binaya düzenlenen intihar saldırısı ''El Kaide'' antetli değil miydi?

Mızrak, çuvala sığmıyor!

Somali''deki ve bu arada unutmadan Kenya''daki ''kontra'' saldırılarda ''El Kaide'' paravanını kaldırdığınızda...

Altından hangi uluslar arası istihbarat örgütleri çıkıyor, acaba?

***

Tüm bunlardan sonra, size 3 Şubat 1980 tarihinde Pakistan''da çekilmiş fotoğraflardan bahsetmek istiyorum:

Dönemin ABD Başkanı Carter''ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Zbigniew Brzezinski ile (buraya dikkat) Bin Ladin ''enseye tokat'' bir silah muhabbeti yapıyorlar! Brzezinski, önce Bin Ladin''in elindeki silahı alıyor ve sonra da nişan alır gibi yapıyor, bu fotoğraflarda!

Son zamanlarda Türkiye''ye yönelik ''El Kaide'' kara propagandası çalışanlar...

Bu resimlerden itibaren uzun metrajlı bir ''CIA-El Kaide'' analizi yapmayı deneyebilirler mi, acaba?

Hiç, sanmıyorum!

***

Otuz yıllık CIA''ci Bruce Riedel şimdilerde Brookings Enstitüsü''nde çalışıyor ya...

Sabancı Üniversitesi ile Brookings Enstitüsü''nün işbirliği ile Washington''da düzenlenen konferans serisinin 2012''deki konuğu kimdi, onu da bir hatırlayalım mı bu vesile ile?

El Cevap: Zbigniew Brzezinski idi!

Haliyle Kemal Derviş de yanı başında idi.

***

''Trilateral Komisyon''un (1974) mimarı ve de Chase Manhattan Bank''ın Yönetim Kurulu Başkanı David Rockefeller''ın kankasıdır, Zbigniew Brzezinski...

Trilateral Komisyon''un kurucularındandır.

***

17 Ekim 2009''da New York''ta...

Carnegie ödülünü CFR''ın onursal başkanı David Rockefeller''ın elinden alırken gözleri yaşaran mı, Mister Koch''dan başkası değildi!

Chase Manhattan Bank''ın danışma kurulu üyeleri arasındadır, Mr.Simit...

FİNAL

Rupert Murdoch''a ait Wall Street Journal gazetesi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan''ı...

''Türkiye''nin istihbarat şefi Suriye''de kendi yolunu çizdi'' diyerek suçladı!

Neo-Con''cu WSJ''deki analizde, MİT ve Müsteşarı ''CIA''e karşı istihbarat kampanyası yürüttüğü için'' hedef tahtasına oturtuldu!

Jewish Press de ''Bir sabah arabasında özel bir sürprizi hak eden birisi varsa, o kişi Türkiye''nin istihbarat şefidir!'' diyerek...

Hakan Fidan''a ölüm tehdidi savurdu!

Yani?

MİT Müsteşarı Fidan, ''CIA ve MOSSAD''ın yolundan gitmediği için'' ve ''Türkiye''nin milli menfaatlerini koruduğundan dolayı'' saldırı altındadır.

MİT Müsteşarı üzerinden de...

Yeni Türkiye''nin bağımsız politikaları hedeftedir...

Buna mukabil, ''eski hal'' muhaldir.

11 yıl önce
Enseye tokat
Normalleşme
Rabbine hasım kesilen insan!
Sosyal çürüme yazıları 8: Sıkıntı yok cumhuriyeti
Belirsizlik ‘algılamayı’ öldürür
Reisi’nin manidar ölümü