|
Rüya bitti

G.Saray''ın Altay karşısında kaybettiği 3 puandan sonra Beşiktaş açısından çok önemli bir maç haline gelmişti bu derbi...

Bu sene ununu erken eleyip, eleğini duvara asan F.Bahçe için istatistik değerinin dışında bir başka anlamı olmayan bir maç...

Bu tür maçların özelliği ve de aynı zamanda güzelliği hiç bir hesaba kitaba sığmayan, sonuç tahminin yapılamamasıdır.

Haftalar öncesinde şampiyonluk yarısında zirvede tek başına kalan G.Saray''ı yakalayan ya da ensesine yapışan Beşiktaş''ın bu maçta kaybedeceği puan Sarı-Kırmızılı takımı durduğu yerde şampiyon ilan edecekti.

Maçın daha ilk dakikalarında şampiyonluk yarışını son haftaya taşımaya kararlı bir Beşiktaş kendisini gösterdi.

F.Bahçe''yi kendi yarı alanına haps ederek , hata yapmaya zorladı. Üst üste kullanılan kornerlerden sonra, beklediği golü bulan siyah beyazlılar, ilk yarı boyunca aynı temboyu devam ettirdiler.

Taki 41. dakikaya kadar... o dakikaya kadar hapis hayatı yaşayan Fenerbahçeli futbolcular, bir defa gittikleri Beşiktaş kalesine pir gittiler. Preko, Siyah-Beyazlıları adeta rüyadan uyandırdı.

İkinci yarıda daha üstün bir Beşiktaş beklerken, rakibi karşısında dengeyi kurmuş bir Fenerbahçe gördük. Hemen bu yarının başında gelen Preko''nun ikinci golü bir rüyanın da sonunu ilan eder gibiydi.

Kendi yarı alanında aldığı topla Beşiktaş defansını adeta sıraya dizen Moldovan''ın müthiş golü, maçın ve de ligin skorunu da ilan etti.

24 yıl önce
Rüya bitti
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi