|
Güneşten hilal çıkarmak

Hilal zaten güneşten çıkar. Güneşten çıkar ama aydandır. Peki, ay güneşten hilal çıkarabilir mi?

Bu sorunun cevabı; evet… Hilal sadece aydan olmaz.

Geçtiğimiz günlerdeki tutulmada kâinatın böyle bir cilvesi olduğuna yeniden şahitlik ettik. Ya Türkiye güneşten hilal çıkarabilir mi?

Anlaşılan o ki çıkaracak.

Asrın yakışıklısı şehit Muhsin Yazıcıoğlu hilalin kalbinden gül çıkarmıştı. Tabii ki Büyük Birlik Partisi logosunu kastediyorum. Logoyu kastediyorum ama duruşu ve siyasetiyle Muhsin Yazıcıoğlu’nun benimsediği logonun altını doldurduğuna sanırım herkes şahittir.

Şimdi bir de
Türkiye Yüzyılı
logosuyla tanışınca
güneşten hilal çıktığını gördüm.
Sanki 16 yıldızla beraber Türkiye, kısmi bir güneş tutulmasıyla hilallerin en parlağını çıkarmış.

Elbette bu bir logo meselesi değil. Altyapısı da ortaya konmuş bir vizyon… Tüm bileşenleriyle dünyada ilk 10 arasına girmeyi hedefleyen ve tüm bileşenlere yapılmış bir çağrı. Türkiye böyle bir vizyondan vareste değildir.

Arabistanlı Lawrence’a atfedilen bir sözde “Tanrı'nın adil olduğunu düşündükçe ülkem için endişeleniyorum” dediği kaydedilir.

Açıkçası ben 'Tanrı'nın adil olduğunu düşündükçe ülkem ve insanlarımız için umutlanıyorum.

Bu milletin bir duası var ve buna uygun olarak yapageldikleri var. Bugün krizlerin çözüm merkezi olmak âleme nizam vermek demek değil midir?

21. yüzyıldan Türkiye yüzyılı çıkarmak milli bir meseledir. Türkiye’nin yarınında var olmak isteyenler bu çağrıya kayıtsız kalamaz.

Türkiye mutlaka hedeflerinin peşinde olacaktır. Bir yapı büyük vizyonlara yürürken bunu kavrayamayanlar, buna katkı veremeyenler sistem dışında kalır. Konum kaybeder.

Mevcut konumunu korumak yahut daha iyi bir yerde olmak için bu makro vizyonla mikro vizyonların uyumlaştırılması gerekir. Mikroda fertler, işletmeler, sektörler ve endüstriler vizyonlarını Türkiye Yüzyılı'na göre konumlamalıdır.

Mesela ilk 10 içine bir üniversite atılmalıdır, en az bir gazete uluslararası ölçekte takip edilir durumda olmalıdır, Türkçe kitaplar İngilizce'ye çevrilmelidir, belki Cumhuriyet Bayramı günü fabrika açılışı yapılan Togg F1 takımı kurmalıdır, ne bileyim mesela kanser ilacı çalışmalarında ön çekilmelidir, futbolda Dünya Kupası kaldırılmalıdır, terör bitirilmelidir, Türkiye’nin iradesiyle bölgesinde huzur temin edilmelidir, kısaca eğitim, sanayi, teknoloji, perakende ve akıllara gelen gelmeyen her alanda aktörler rollerini oynamalıdır.

Türkiye, ilk 10’da olması gerekenlerin şimdilik küçük bir kısmına sahip, daha fazlasını veya geri kalanını yapacak iradesiyse mutlaka var.

Hilalin en parlağını yakacak bu millet.
Tüm gönül coğrafyası da bunu biliyor, umuyor ve diliyor. Yolun, bahtın açık olsun güzel Türkiye.
İkinci Araç Kime Gitmeli?

Birinci Togg aracının sahibi belli. Herkes banttan inecek ikinci Togg aracının peşinde. Ben derim ki; ikinci araç Türkiye bugünlere gelsin diye fedakârlık yapanların hakkıdır. İkinci araç bir şehidimizin yakınına yahut bir gazimize gitmelidir.

#Türkiye Yüzyılı
#TOGG
#Hilal
#Güneş
1 yıl önce
Güneşten hilal çıkarmak
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi