|

'Balkanlarla kaderimiz de kederimiz de birdir'

Kosova-Rumeli Derneği'nin geleneksel olarak 32.'sini düzenlediği dayanışma yemeğine Devlet Bakanı Faruk Çelik de katıldı. Dış Türkler Başkanlığı'nın Balkan Türklerinin emrinizde olacağını ifade eden Bakan Çelik, 'Bizim Balkan ülkeleri ile kaderimiz de birdir kederimiz de birdir." diye konuştu.

İha
00:00 - 31/01/2011 Pazartesi
Güncelleme: 18:48 - 31/01/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
'Balkanlarla kaderimiz de kederimiz de birdir'
'Balkanlarla kaderimiz de kederimiz de birdir'

Kosova-Rumeli Derneği'nin 17. Geleneksel Dayanışma Yemeği Efes Richmond Otel'de verildi. Yemeğe katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik, "Balkanlarla kaderimizde kederimizde birdir" dedi. 1979 yılında kurulan ve 32. yılını kutlayan Kosova-Rumeli Derneği'nin geleneksel dayanışma yemeği Kuşadası Selçuk arasındaki Efes Richmond Otel'de gerçekleştirildi. Yemeğe Devlet Bakanı Faruk Çelik, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Dış Türkler Başkanı Kemal Yurtnaç, Kosova Büyükelçisi Bekim Seidu, İzmir Milletvekilleri Mehmet Tekelioğlu ve Mehmet Ali Susam, Selçuk Kaymakamı Aziz İnci, İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Erdoğan, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, İZTO Başkanvekili Akın Kazançoğlu, Tek Rumeli Televizyonu Müdürü Atilla Baykal ve eski milletvekili Muharrem Toprak ile çok sayıda dernek üyesi katıldı. Canlı müzik eşliğinde davetlilerin eğlendiği gece de balkan folklorundan örnekler sunuldu.


BAĞIMSIZLIĞIN 3. YILI KUTLANACAK

Yemeğin açılışında konuşan Kosova Rumeli Derneği Başkanı Şerafettin Yüksel, "Kosova Rumeli Derneği İzmir'in en eski ve en güçlü Balkan derneklerinden biridir. Türkiye'nin girişimleriyle ve ziyaretleriyle Türk-Arnavut dostluğu güçlenmiştir. Kosova da Türklere olan sevgi ve ilgi artmıştır. Ayrıca, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bizleri temsil edecek milletvekili sayısının artırılmasını istiyoruz ve bunu bir hak olarak görüyoruz" dedi.

Kosova-Rumeli Derneği'nin düzenlediği ve hazırladığı bütün etkinliklerin güzel ve kusursuz olduğunu söyleyen Kosova Büyükelçisi Bekim Seidu ise, sözlerine şöyle devam etti: 'Yakın tarihte Kosova'nın bağımsızlığının 3. yılını kutlayacağız. Kosova bağımsızlıktan sonra demokratik bir ülke olma yolunda büyük bir yol kat etmiştir. Kosova'ya aldığı bu yolda Türkiye'nin de büyük destekleri olmuştur. Kosovalılar adına ben Türkiye Devletine her zaman yanımızda olduğu için şükranlarımı sunuyorum."


'DIŞ TÜRKLER BAŞKANLIĞI EMRİNİZDE'

Geceye katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik'e, Kosova-Rumeli Derneği tarafından plaket verildi. Boynuna Kosova atkısı takan Bakan Çelik, yaptığı konuşmada, şöyle konuştu: "Bu anlamlı gece de bizleri sizlerle buluşturan dernek yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bu birlikteliğimizin ilelebet devam etmesini diliyorum. Bizim Balkan ülkeleri ile kaderimiz de birdir kederimiz de birdir." Yurt dışında yaşayan Türklerin sorunlarıyla daha yakından ilgilenebilmek amacıyla yurt dışındaki Türkler için Dış Türkler Başkanlığı birimi kurulduğunu hatırlatan Çelik, 'Bu başkanlık ile salonu dolduran siz dernek yöneticileri ve mensupları sürekli olarak iletişim içerisinde olacaksınız ve oradaki kardeşlerimizle bir köprü görevi göreceksiniz. Dış Türkler Başkanlığı sizin emrinizde olacaktır. Ayrıca, ben hemen hemen her Balkan ülkesini ziyaret ediyorum ve oradaki kardeşlerimizin taleplerini yerine getiriyoruz ve ne gerekiyorsa yapıyoruz.' diye konuştu.

13 yıl önce