|

Doğalgaza geçişte faizsiz kredi imkanı

Kayseri'de doğalgaz kullanımının düşmesi nedeniyle doğalgaz hizmeti veren Kayserigaz doğalgaz kullanmak isteyenlere faizsizkredi imkanı sundu. Kayserigaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, müşteri memnuniyetinden emin olmak için sürekli anketler düzenliyor.

Hüsniye Aldanmaz
00:00 - 18/02/2010 Perşembe
Güncelleme: 16:43 - 18/02/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Doğalgaza geçişte faizsiz kredi imkanı
Doğalgaza geçişte faizsiz kredi imkanı

Kayseri'de doğalgaz dağıtım hizmeti veren Kayserigaz, doğalgaza geçişte ilk harcama bedellerinin yüksek olması nedeniyle doğalgaz kullanmak isteyenlere faizsiz kredi imkanı sundu. Kayserigaz, Aktif Bank ve krediver işbirliği ile sağlanacak kredi 15 ay faizsiz geri ödemeli olacak. 36 ay vadeli olursa da çok düşük faiz oranıyla geri alınacak. Kayserigaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, müşteri memnuniyetini ölçmek için sürekli anketler düzenlediklerini belirterek, bu anketlerde karşılarına doğalgaza geçişte maliyet yüksekliğinin doğalgaz kullanmama sebebi olarak ortaya çıktığını belirtti. Dönüşüm maliyeti ile ilgili insanların yaşadığı bu sorunu ortadan kaldırmak istediklerini ifade eden Tola, "Biz, 'İnanılmaz fırsat' sloganı ile başlattığımız kampanyayı Aktifbank ve Krediver işbirliği ile düzenliyoruz. Doğalgaz dönüşümü yaptıracak abonelere 15 ay vadeyle faizsiz ve masrafsız kredi verilecek. Ayrıca cazip faizlerle vadenin 36 aya kadar uzatılma imkanı var. Bu kampanya ile 2010 yılı için düşündüğümüz hedef 35 bin abonedir" diye konuştu.


"ABONE SAYISI YÜZDE 20 ARTTI, GAZ KULLANIMI AZALDI"

Enerji sektörünün model şirketi olduklarını, 250 bin aboneye ulaştıklarını ve son 3 yılda abone sayılarının yüzde 127 arttığını ifade eden Tola, 'Geçen yıl 180 milyon metreküp gaz sattık. Satış harici taşıma yaptığımız gaz ile Kayseri'de 550 milyon metreküp doğal gaz hacmi var. Ancak, 2009 yılında konutlara sattığımız gaz miktarı 164 milyon metreküpten 151 milyon metreküpe düştü. Abone sayımız yüzde 20 artmasına rağmen, gaz kullanımı azaldı. Çünkü, 2008 yılında doğalgaza ciddi bir zam yapılmıştı. Doğalgaz fiyatı düştüğü halde, insanların aklında hala 2008'deki zam var. Bu nedenle, abone sayımız artmasına rağmen gaz satışımız düştü. Isınmada halen kömür tercih ediliyor. Bunun sonucunda hava kirliliği her geçen gün artıyor" şeklinde konuştu. Doğalgazın ısınmada kullanılan kömüre oranla yüzde 54 daha tasarruflu olduğunu, bu nedenle cazipliğinin iyi anlatılması gerektiğini dile getiren Tola, Kayseri'de halen 110 bin doğalgaz kullanmayan konut bulunduğunu kaydetti.


14 yıl önce