|

Kosova'nın bağımsızlığı Bursa'da kutlandı

Kosova Cumhuriyeti'nin 1'inci kuruluş yıldönümü Bursa'da kutlandı. Kutlamaya katılan Kosova Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Dr. Bekim Sejdiu, Osmangazi Belediyesi'nden çok büyük destek gördüklerini söyledi

Cihan
00:00 - 27/02/2009 Cuma
Güncelleme: 16:21 - 27/02/2009 Cuma
Yeni Şafak
<b>Kosova'nın bağımsızlığı Bursa'da kutlandı</b><p
Kosova'nın bağımsızlığı Bursa'da kutlandı

Kosova Cumhuriyeti'nin 1'inci kuruluş yıldönümü birçok Kosovalı ve Rumelilinin yaşadığı Bursa'da da coşkuyla kutlandı. Kutlamaya katılan Kosova Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Dr. Bekim Sejdiu, Bursa'da çok sayıda Kosova doğumlu kişinin olduğunu söyledi. Bursa'nın en eski Osmanlı şehri olduğunu ifade eden Sejdiu, Osmangazi Belediyesi'nin Kosova'ya büyük destekler verdiğinin altını çizdi. Kosova'da bağımsızlıktan sonra önemli gelişmeler olduğunu vurgulayan Dr. Bekim Sejdiu, "Türkiye hükümeti ve halkı bizi bağımsızlık sürecinde maddi ve manevi olarak destekledi. Bu desteklerden dolayı minnettarız. Şimdi de Kosova'nın gelişmesi için bu desteklerin devamını bekliyoruz" dedi.


HAK ETTİĞİ YERİ MUTLAKA ALACAK

Bursa Vali Yardımcısı Selman Yenigün ise Kosova'nın Türkiye için özel ve önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Kosova'nın kendi iradesini ele alarak kaderi üzerinde söz sahibi olmasına seviniyoruz. Kosova çok kısa bir süre içerisinde uluslararası toplumda hak ettiği yeri alacaktır" diye konuştu. RUMELİSİAD Başkanı Vehbi Varlık, Kosova'nın kuruluş şartlarıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş şartlarının birbirine benzerlik gösterdiğine değindi. Varlık, çağdaş ve modern bir Kosova için buradan göç eden iş adamlarına önemli görevler düştüğünü kaydetti. Kosova Üsküp Türkleri Dernek Başkanı Recep Gündüz de, Kosova'dan Bursa'ya göç edenlerin savaş nedeniyle evlerini terk ettiklerini söyledi.


KATLİAM VE ZULME MARUZ KALDIK

Balkanlar coğrafyasında yıllarca Türk ve Müslüman nüfusa çeşitli baskılar yapıldığını kaydeden Gündüz, şöyle konuştu: "80 yıl boyunca Avrupa'nın ortasında zulme ve katliama maruz kaldık. Ne yazık ki bu acılar Kosova'da, Makedonya'da, Bosna Hersek'te ve Bulgaristan'da yaşandı. Şimdi ise bağımsız bir Kosova Cumhuriyeti'ne kavuştuk. El birliği ile genç Kosova Cumhuriyeti'nin uluslararası arenada yerini alması için gayret göstereceğiz."Kutlamada, Osmangazi Gösteri Sanatları Topluluğu ile Muradiye Hamzabey Rumelililer Derneği Halk Oyunları ekibinin gösterisi büyük alkış aldı.


15 yıl önce