|

MÜSAD Japon bilimadamını ağırladı

Osmanlı Tarihini araştırmak için Türkiye'ye gelen Japon araştırmacı MÜSİAD Samsun Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ile Sevgi Kafe'de bir araya geldi.

Mehmet Şimşek
00:00 - 2/09/2008 Tuesday
Güncelleme: 15:37 - 2/09/2008 Tuesday
Yeni Şafak
MÜSAD Japon bilimadamını ağırladı
MÜSAD Japon bilimadamını ağırladı

Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doçent Dr. Osman Köse'nin konuğu olarak Samsun'da bulunan Japonya'nın Aichi Gakuin Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Profesörü Dr. Hiroki Odaka, eşi ile birlikte MÜSİAD Samsun Şubesi üyeleri ile Osmanlı tarihi üzerine sohbet etti.

Çalışmakta olduğu 'Osmanlı Diplomasisi'nin Avrupa'ya Yansımaları' isimli kitabı için Osmanlı arşivlerinde çalışma yapan Hiroki Odaka, 18. ve 19. Osmanlı Tarihiile ilgili araştırmalar yapıyor. Japonlara Osmanlı ve Türk tarihini öğreten ve Japonya'da Osmanlı Tarihi üzerine yayınlanmış kitapları olan Odaka, Türkiye'ye ilk kez 1968 yılında gelmiş. Osmanlı Tarihinin Japon bilim adamının ilgisini çekmesini takdir ile karşıladıklarını söyleyen MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Abdülaziz Akbay, MÜSİAD'ın tarihe sahip çıkma kararlılığı ve sosyal sorumluluklarının bilinciyle, kültürel çalışmaları destekleyen bir kurum olduğunu belirterek, 'Bu tür araştırmalara her zaman önem veriyoruz ve Samsun'da Japon bilimadamını misafir etmekten de son derece memnuniyet duyuyoruz' dedi.

16 years ago