|

Otomotiv yan sanayi canlanacak

Sanayi Odası Başkan Tahir Büyükhelvacıgil, Bölgesel Kalkınma Programı kapsamında otomotiv yan sanayi sektörünün geliştirilmek üzere seçildiğini belirtti. Büyükhelvacıgil, amaçlarının otomotiv yan sanayinin kümelenme modeli ile uluslararası rekabet gücüne ulaştırmak olduğunu söyledi.

Salih Köprülü
00:00 - 26/02/2009 Perşembe
Güncelleme: 17:47 - 26/02/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Otomotiv yan sanayi canlanacak
Otomotiv yan sanayi canlanacak

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Avrupa Birliği destekli Bölgesel Kalkınma Programı kapsamında, bin 400 işletme üzerinde yaptıkları saha araştırma çalışmaları sonucunda 12 sektörde kümelenme potansiyelinin ortaya konulduğunu söyledi.

Tahir Büyükhelvacıgil, yaptıkları araştırma sonuçlarına göre gerek katma değeri en yüksek olan, gerek yenilik ve Ar-Ge'ye en açık sektör olan otomotiv yan sanayi sektörünün geliştirilmek üzere seçildiğini belirtti. Başkan Büyükhelvacıgil, "Konya Sanayi Bölgelerinde Kümeleşme Potansiyelinin Tespiti ve Bir Pilot Uygulama Projesi'nde Avrupa'da yıllardır devlet politikası olarak desteklenen kümelerin yerinde görülmesi ve en iyi uygulamaların Konya'da da uygulanması için çalışmalar yürütülmüştür. 2007 yılında başlatılan ve otomotiv yan sanayi üzerine sürdürülen çalışmalar yeni bir proje ile sürdürülebilirliğe ilişkin önemli bir aşama kaydetmektedir" dedi.


KAPASİTE ARTTIRILACAK

Projenin amacının Konya otomotiv yan sanayinin kümelenme modeli ile uluslararası rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlamak ve sürdürülebilir bir sosyal, çevresel ve ekonomik kalkınmayı gerçekleştirmek olduğuna değinen Başkan Büyükhelvacıgil, "Projemizin amaçları arasında otomotiv yan sanayinde sürdürülebilir bir küme organizasyonu oluşturmak da vardır. Ayrıca, otomotiv yan sanayinde yenilikçilik, ar-ge, verimlilik ve üretim kapasitesinin artırılmasına katkı sağlamak, kümelenme modeli sayesinde tamamlayıcılar, rakipler, tedarikçiler, müşteriler, kurum ve kuruluşlar arasında iş birliğinin ve güvenin artırılmasına katkı sağlamakta projemizin amaçlarındandır" diye konuştu.


ALMANYA'DAN DESTEK ALINACAK

Proje kapsamında Almanya'nın South-West Saxsony Ticaret ve Sanayi Odası'ndan da, kümelenme organizasyonunun kurulması noktasında teknik destek alacaklarını belirten Büyükhelvacıgil, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ve Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası'na da edindikleri deneyimlerin aktarılacağını söyledi. Ayrıca Tahir Büyükhelvacıgil, proje kapsamında, uluslararası ölçekte yer alan merkezlere yönelik inceleme ve araştırma gezileri yapılması, kümelenme merkezinin organizasyonu, sektöre yönelik ağ analizi, sektöre yönelik swot analizi, uluslararası ölçekte bir web portalının oluşturulması ve eğitimlerin düzenlenmesi gibi faaliyetleri de gerçekleştireceklerinin altını çizdi.




15 yıl önce