|

Saad: Proje iki ülkenin de yararına olacak

Valisi Süleyman Kamçı, Türkiye-Suriye ilişkilerini en iyi şekilde yürütmeye çalıştıklarını, bu yüzden Türk ve Suriyeli işadamlarının görüşmeler yaptıklarını söyledi. Suriye Başkonsolosu Haitham Saad ise, gerçekleştirilen projenin her iki ülkenin de yararına olacağını belirtti.

Yaşar Yavuz
00:00 - 14/12/2009 Pazartesi
Güncelleme: 14:55 - 14/12/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Saad: Proje iki ülkenin de yararına olacak
Saad: Proje iki ülkenin de yararına olacak

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Oditoryumu'nda Tıp Günleri Sempozyumu gerçekleştirildi. Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Halep Bilgilendirme ve Yönlendirme Ofisi” projesi kapsamında yapılan sempozyuma Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Halep Başkonsolosu Haitham Saad, Suriye ve Gaziantep Üniversitesi'nden çok sayıda öğretim elemanı katıldı. Türkiye-Suriye ilişkilerini en iyi şekilde yürütmeye çalıştıklarını belirten Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, bu çerçevede hem Türkiye hem de Suriye devlet adamlarının görüşmeler içerisinde olduklarını söyledi. Kamçı, "Kısa bir süre önce Türkiye Cumhurbaşkanı ile Suriye Cumhurbaşkanı'nın görüşmeleri sonucunda vizenin kaldırılması uygun görüldü ve kaldırıldı. Bizim istediğimiz pasaportsuz geçişin sağlanması. Sanırım yakında bu da gerçekleşecek. İlişkilerimiz sadece tıp alanında, üniversiteler arasında değil, tüm alanlarda gerçekleştirilmeye çalışılıyor. Suriye ile Türkiye arasında gerçekleştirilen tüm işbirliklerinde emeği geçenleri kutluyorum" şeklinde konuştu.


BEŞAR ESAD'A FAHRİ DOKTORA

İki ülke arasındaki ilişkilerin ilerleyen zamanlarda daha kuvvetli olacağını vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, "Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a kendi ülkesine yaptığı açılımlardan, Ortadoğu'ya yönelik politikalarından, komşularıyla olan ilişkiler noktasında ki gayretlerinden dolayı 'Fahri Doktora' vereceğimizi ve bunun prosedürün tamamlandığını burada sizlerle paylaşmak istiyorum. İnşallah bu doktorayı Gaziantep'te kendisine takdim edeceğiz. Bu iki komşu ülkenin ilişkilerine katkı vermek bizler için onur vericidir" ifadesinde bulundu.

İlerleyen günlerde Suriye-Türkiye ilişkilerinin daha iyi olacağına dikkat çeken Suriye Başkonsolosu Haitham Saad, "Gerçekleştirilen projeler her iki ülkenin de yararına olacaktır. Türkiye-Suriye arasında 50 sözleşme imzalanacak. Her iki ülkenin devlet adamlarının da ilişkilerinin daha iyi yerlere gelmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.


14 yıl önce