|

Selim Latif Aras Anadolu Lisesi yapılan törenle açıldı

Kars'ın Selim ilçesi'nde Latif Aras Anadolu Lisesi'nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Törene eski İçişleri Bakanı İsmet Sezgin'de katıldı.

İha
00:00 - 27/11/2010 Cumartesi
Güncelleme: 16:56 - 27/11/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Selim Latif Aras Anadolu Lisesi yapılan törenle aç
Selim Latif Aras Anadolu Lisesi yapılan törenle aç

Hayırsever işadamı Latif Aras tarafından yaptırılan 10 derslikli, 250 öğrenci kapasiteli Selim Latif Aras Anadolu Lisesi'nin açılış törenine eski İçişleri Bakanı İsmet Sezgin, Vali Vekili Muhammed Lütfi Kotan, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Selim Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Milli Eğitim Müsteşarı Sadettin Sabaz, AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Gül, hayırsever Latif Aras ve eşi İzzet Aras, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş bir konuşma yaparak eğitim gönüllülerine eğitime yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti. Kars Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, ülkelerin kalkınmasında olmazsa olmazları başında eğitimin geldiğini söyledi. Aktaş, “Doğru ve kaliteli yapılan eğitimleri sayesinde ülkelerin de kalkınmışlık dereceleri artmaktadır. Ünlü bir düşünür; Akgüner “çocuklar için en iyi okulları açan ve onlar için en iyi eğitimi veren uluslar olacaktır.” diyerek aile ortamından sonra gelecek kuşakların yetiştirilmesinde okulların önemini gözler önüne sermiştir. Okullarda kaliteli eğitimin başlangıcı fiziki alt yapının oluşmasıyla başlar. Diğer eğitim faktörlerinin devreye girmesiyle zirveye ulaşır. Ortaöğretim ve İlköğretimde Şube başına düşen öğrenci sayılarının Türkiye ortalamasının altında olması bunun en iyi göstergesidir. Bu güne kadar geçici binada eğitim veren Anadolu Lisemiz Sayın Latif Aras'ın bize hediye ettiği bu yeni binada hizmetine devam edecektir” dedi.


FİZİKİ MEKANLARI İYİLEŞTİRMEK VAZİFEMİZDİR

Daha sonra söz alan Selim Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, çocukların ve gençlerin alacağı eğitimin çağcıl ve nitelikli olması milletin ve ülkenin geleceğini teminat altına alacağını vurguladı. Kaymakam Kaya, “Yeni ve modern yapısıyla karşımızda duran Latif Aras Anadolu Lisesi İlçemize, Milli Eğitim camiamıza, vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun. Değerli misafirler eğitim hizmeti kamu hizmetleri içerisinde en değerli ve önemli hizmet alanıdır. Çünkü geleceğimizi emanet edeceğimiz yarının gençleri bu okul sıralarından geçerek hayata hazırlanmaktadırlar. Geleceğimiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin alacakları eğitim ne denli çağcıl ve nitelikte olursa milletimiz ve ülkemizin geleceği o ölçüde teminat altında olacaktır. Bu sebeple okullarımızın fiziki mekanlarını iyileştirerek onları teknolojik yenliklerle donatmak hepimiz için kaçınılmaz bir vazifedir” diye konuştu.



13 yıl önce