Cumhuriyet tarihinin Taşköprü ilçesine ilk ve en büyük yatırımı olan Kendir Fabrikası arazisinde kurulan Kastamonu Üniversitesi'ne bağlı Taşköprü Meslek Yüksek Okulu düzenlenen törenle kapılarını öğrencilerine açtı. Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan “Örnek olan okulumuzun hak ettiği yere gelmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.
Taşköprü Meslek Yüksek Okulu'nun açılışı, kampuste düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Taşköprü Meslek Yüksek Okulu Müdürü Remzi Ciğerci, üniversitelerin bilimin her alanda geliştirildiği yerler olduğunu söyleyerek, Taşköprü MYO'nun kısa sürede gelişerek Kastamonu Üniversitesi'nin merkezden sonraki ikinci en büyük kampusu haline geleceğine inandığını söyledi. Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan da, "1942 yılında temeli atılıp 1947 yılında cumhuriyetimizin ilk yatırımı olarak kapılarını açan bu anlamlı yerde bugün gençlerimizin
eğitim alabilecekleri bir Meslek Yüksek Okulu'nu hayata geçirmekten dolayı mutluluk duyuyoruz" dedi.
10 bin metrekare kapalı alana sahip ve 17 derslikten oluşan Meslek Yüksek Okulu'nun YÖK tarafından tek bölüm verilmesinden dolayı da kırgınlıklarının olduğunu belirten Arslan, "Gönül isterdi ki ilçemiz ve Meslek Yüksek Okulumuz daha fazla sayıda öğrenciye kapılarını açsın. Her türlü alt yapısıyla örnek teşkil eden okulumuzun hak ettiği yere gelmesi için elimizden gelen gayreti bundan sonra da sarf edeceğiz" diye konuştu.
Daha sonra konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay ise, niyetlerinin Taşköprü MYO'yu 200 öğrenci ile eğitime açmak olduğunu, fakat YÖK'ün tek bölüm vererek istedikleri diğer bölüm olan Bilgisayar Bölümünü reddettiğini kaydetti. Belediye Başkanının, rektörün, Kaymakamın bu projenin gerçekleşmesi için canla başla çalıştıklarını belirten Eski Devlet Bakanı İstanbul Milletvekili Başesgioğlu, "Biz Kastamonulular olarak hiç kimseye haksızlık etmeyiz. Hiç kimsenin haksızlığına da tahamül etmeyiz. Herkes duydu kim bundan sonra ilimizin ve ilçelerimizin kader konularına taş koyacak olursa Taşköprülüler olarak Kastamonulular olarak karşısında bizleri bulur." dedi.
Konuşmaların ardından Taşköprü Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibi gösteri sundu. Protokol üyelerine ve Taşköprü MYO'nun yapımında emeği geçen ve bağışta bulunanlara plaket takdim edildi. Protokol üyeleri tarafından Taşköprü MYO'nun açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından 'Fabrika'dan Üniversiteye' konulu slayt gösterisi sunuldu.
Törene, eski Devlet Bakanı ve Bağımsız İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, AK parti Kastamonu Milletvekili Hasan Altan, Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, Kastamonu Alay Komutanı Albay Mehmet Akgün, Kastamonu Emniyet Müdürü Sami Uslu, Kastamonu eski Milletvekili Mehmet Yıldırım, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Taşköprü belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Kastamonu Üniversitesi öğretim üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.






