|

Vali Kara: Tosya çiftçisi mağdur edilmeyecek

Kastamonu Valisi Mustafa Kara Tosya'yı ziyaret etti. İlçenin sorunları hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Kara, "Tosya yıllardır bekleyen sorunlarına destek olacağız" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 31/10/2008 الجمعة
Güncelleme: 16:17 - 31/10/2008 الجمعة
Yeni Şafak
Vali Kara: Tosya çiftçisi mağdur edilmeyecek
Vali Kara: Tosya çiftçisi mağdur edilmeyecek

Kastamonu Valisi Mustafa Kara Tosya İlçesini ziyaret etti. Tosya'ya 46 bin dekar bağ ve bahçesinin kurumadan kurtulması için başlatılan Kösençayırı Sulama Projesi'ne destek veren Vali Mustafa Kara, ilçedeki eğitime katkı sağlayacak 2 ilköğretim okulu yapımı için de Tosya Belediyesi'nden yer istedi. Okulun TOKİ evlerinin olduğu bölgeye yapılması kararlaştırıldı. 12 derslik inşa edilecek okulun 8 dersliği prefabrik olacak.

Okul 2. dönem eğitime açılacak. Vali Kara, Çifter Köyü ile Suluca Köyleri çeltik ekim alanlarında yapılan toplulaştırma çalışması için eksiklikleri gidermesini isteyen üreticiye sahip çıkma sözü verdi.

İlçenin diğer sorunları yakından takip edildiğini belirten Vali Kara, "Tosya gerçekten çok büyük bir ilçemiz. Bölge tarımı ve bölge sanayi kesiminin can damarı olması ilçenin önemini ortaya koyuyor. Başta ilçenin sulama suyu ihtiyacının giderilmesi, bağ ve bahçelerin kurumadan kurtarılması için DSİ 23. Bölge Müdürlüğümüz ile bir dizi önlemler almaya çalışıyoruz. Suluca ve Çifter Köylerinde yaptırılan toplulaştırma çalışmalarında köylüyü mağdur eden müteahhit gereğini yapmazlarsa hakkında soruşturma başlatılacak. Bugün ilçe sorunları hakkında Tosya Belediye Başkanı Sait Gülabacı ile Kaymakam Arslan Yurt, S.T.K.B Başkanı ve TSO Başkanı Hasan Abayın ile Ziraat Odası Başkanı Ali Sarıkayalı'dan bilgi aldım. İleriki günlerde daha çok görüşme yapılacak. Yarın Ankara'da olacağım Tosya halkına teşekkür ediyorum" diye konuştu.



٪d سنوات قبل