|

'Yatırımlar kalkınma ajansı ile gelecek'

Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kalkınma ajansının resmi gazetede yayınlandığını ve Kütahya'nın bölgesinde merkez olduğunu ifade ederek, yatırımların bundan böyle kalkınma ajansı ile geleceğini söyledi.

Ahmet Yılmaz
00:00 - 29/07/2009 Çarşamba
Güncelleme: 17:59 - 29/07/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
'Yatırımlar kalkınma ajansı ile gelecek'
'Yatırımlar kalkınma ajansı ile gelecek'

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, resmi gazetede yayınlanan karar ile Kütahya'nın kalkınma ajansı merkezi haline geldiğini söyledi. Kütahya'nın tarihi günlerinden birini yaşadığını belirten Kinay, bu konudaki destekleri için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Kalkınma ajansı projesinin Türkiye genelinde bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, bütün bölgelerde sosyo ekonomik kalkınma girişimlerini başlatmak ve desteklemek, bölgesel gelişmişlik farklarını azaltarak, bölgelerin ulusal kalkınma ve rekabet gücüne katkılarını artırmak amacıyla planlandığını vurgulayan Kinay, “Avrupa bu proje ile önemli bir mesafe kat etmiştir. Bizlerde Türkiye'de bu proje ile daha ileriye doğru gideceğiz. Kütahya bölgesinde 23 üye ile kalkınma ajansında temsil edecektir. Kalkınma ajansının çok ciddi bir bütçesi var. Yurt içi ve yurt dışından yapılacak tanıtımlarla yatırımcı çekilecek. Kalkınma ajansı ile bölge ekonomik acıdan canlanacak, yatırımcıya yardımcı olacak ve hibe programlarından destekler verilecek” dedi. Milletvekili Kinay, 15 gün içinde görev alacak listelerin verileceğini ve yıl sonunda da kalkınma ajansının tamamen hizmet vermeye başlayacağını vurguladı.

Toplantıya AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Yenipazar, Basın ve medya sorumlusu Erhan Hisar da katıldı.


15 yıl önce