|

Aksaray Seçim Sonuçları 2024 - Aksaray Yerel Seçim Sonucu 31 Mart - Aksaray Oy Oranları Sonuçları

Aksaray seçim sonuçları 31 Mart 2024 Pazar akşamı sandıkların kapatılmasının ardından başlayacak sayım işlemleri ile birlikte açıklanacak. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yayın yasağını kaldırdıktan sonra Aksaray seçim sonuçları oy oranları net verileri ile belli olacak. Ayrıca Aksaray seçim sonuçları Yenişafak seçim sonuçları ekranında olacak. Seçim yasağının kaldırılmasının ardından hem il hem de tüm ilçelerin adaylarının kaç oy alacağı öğrenilebilecek.

11:16 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 15:24 - 27/03/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
Aksaray seçim sonuçları
Aksaray seçim sonuçları
Aksaray seçim sonuçları
, kullanılan oy sayısı, katılım oranı, geçerli ve geçersiz oy sonucu, açılan sandık oranı, ilçelerde seçim sonuçları, parti ve ittifaka göre Aksaray seçim sonuçları, belediye başkan adaylarının oy oranları anbean Yenişafak seçim sayfasında...

Aksaray Seçim Sonuçları 2024

Türkiye seçim sonuçlarına kilitlendi. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi Yenişafak'ta takip edilecek. Aksaray il ve ilçelerin seçim sonuçlarını harita üzerinde seçerek parti ve aday isimlerine göre görüntüleyebilirsiniz.


Aksaray 2024 Yerel Seçim Belediye Başkanı Adayları

  • AK PARTİ- Evren Dinçer
  • CHP- Pelinsu Yıldırım Demir
  • DEM PARTİ- Kıymet Temel
  • İYİ PARTİ- Mustafa Tuğrul Karacaer

Aksaray 2019 Yerel Seçim Sonuçları ve Oy Oranları

AK PARTİ- Evren Dinçer %40,5

MHP- Sefer Alkan %39,4

İYİ Parti- Özhan Türemiş %18,2

SAADET- Levent Serdar Şahin %0,62

Aksaray'ın İlçeleri

Aksaray Merkez

Ağaçören

Eskil

Gülağaç

Güzelyurt

Ortaköy

Sarıyahşi

Aksaray Hakkında

Aksaray, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan önemli bir şehirdir. Şehir, tarihî ve kültürel mirasıyla dikkat çekerken, aynı zamanda tarım, hayvancılık ve sanayi faaliyetleriyle ekonomik açıdan önemlidir. Kapadokya'nın güneydoğusunda bulunan Aksaray, tarih boyunca Hititler, Frigler, Persler, Roma ve Bizans gibi çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Şehirdeki tarihi eserler arasında Aksaray Kalesi, Sultanhanı Kervansarayı ve Acemhöyük Antik Kenti gibi önemli yapılar yer alır. Aksaray ayrıca, tarım alanında önemli bir potansiyele sahiptir ve özellikle buğday, arpa, şeker pancarı, sebzecilik ve meyvecilik önemli tarım faaliyetleridir. Turizm açısından da önemli bir merkez olan Aksaray, doğal güzellikleri ve Kapadokya'nın yakınlığıyla ziyaretçilerin ilgisini çeker.



#Aksaray seçim sonuçları
#Aksaray yerel seçim seçim sonucu
#Aksaray seçim sonuçları 2024
#Aksaray oy oranı
#Aksaray oy sonuçları
1 ay önce