|

250 bin sosyal konut kura çekilişlerine ilişkin TOKİ’den açıklama geldi

Asrın felaketi olarak kabul edilen Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 36 bin 187 bulurken, 105 bin 505 vatandaşımız ise depremde yaralandı. TOKİ 250 bin sosyal konut kuraları etaplar halinde çekilmeye devam ediliyordu. En son TOKİ kuraları Afyonkarahisar’da 3 bin 125 konut için 7-8 Şubat’ta çekilecekti. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı konut projesi olarak nitelendirilen TOKİ kuraları Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından ertelendi. Peki TOKİ kura çekilişleri ne zaman başlayacak?

17:29 - 16/02/2023 Perşembe
Güncelleme: 17:33 - 16/02/2023 Perşembe
Yeni Şafak
TOKİ kuraları ne zaman çekilecek?
TOKİ kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ İstanbul kura çekimi tarihleri, tarihin en büyük sosyal konut hamlesi 'İlk Evim İlk İş Yerim' başvurusunda bulunanların gündeminde yer alıyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki yıkıcı depremin nedeniyle İzmir, Afyonkarahisar, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ TOKİ kura çekilişleri yapılmadı. Peki TOKİ kuraları ertelendi mi, ne zaman yapılacak?

TOKİ kuraları ertelendi mi?

Türkiye depremler ile sarsılırken 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin ardından 7 Şubat Salı günü itibarıyla yapılacak olan İzmir ve Afyonkarahisar kura çekilişleri deprem sebebiyle ertelendi. TOKİ, 'İlk Evim İlk İş Yerim' projesi kapsamında 2+1 ve 3+1 konut hak sahibi belirleme kuralarına ara verdi

TOKİ kura çekiliş tarihi

Ertelenen TOKİ kuraları yeniden ne zaman başlayacak?

Mart 2023 tarihine kadar bitmesi beklenen TOKİ kuralarına deprem nedeniyle ara verildi. Başvuru sahipleri ''TOKİ kuraları ertelendi mi, ne zaman yapılacak?" sorularının yanıtları aranırken konuyla ilgili açıklama yapıldı. 7 Şubat Salı günü gerçekleştirilecek olan İzmir ve Afyonkarahisar ile kura çekilişleri ile Edirne ile Kırklareli illerinde yapılacak çekilişlerin deprem sebebiyle ertelendiği açıklandı.

Kahramanmaraş depreminin ardından TOKİ'den şu açıklama geldi: "250 Bin Sosyal Konut Kampanyası Kapsamında Hak Sahibi Belirleme Kura Töreni Yaşanan Doğal Afet Sebebiyle İleri Tarihe Ertelenmiştir. Kura Tarihi ve Saati İdaremizce Belirlenerek Web Sayfasında Yayınlanacaktır." Kura çekilişlerinin yapılacağı yeni tarih ise henüz belli olmadı.

#toki
#toki kura çekilişi
#toki sosyal konut
#toki çekiliş
1 yıl önce