Gündem Erdoğan yine liderliğini gösterdi

Erdoğan yine liderliğini gösterdi

İİT’ye üye ülkelerin dışişleri bakanları, Türkiye’nin Yeni Zelanda katliamından sonraki politikasını övdü. Maldiv Dışişleri Bakanı Ahmed Halil, “Erdoğan yine liderlik özelliğini gösterdi. Çabuk toplanmamızı sağladığı için teşekkür ediyoruz” dedi. Somali Dışişleri Bakanı Ahmet İsa Awad da “Türkiye’nin barışçıl toplum modelini örnek almalıyız” yorumunu yaptı.

Abone Ol Google News
M. Şakir Saraç Yeni Şafak
Erdoğan yine liderliğini gösterdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’daki İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında 71 ülke temsilcisine Golan mesajı verdi.

Yeni Zelanda'daki haçlı saldırısını ele almak üzere İstanbul’a gelen İİT'ye üye ülkelerin dışişleri bakanları Türkiye’nin gösterdiği tutumu övdü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yönettiği toplatının basına kapalı bölümünde konuşan Maldivler Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Ahmed Halil, “Erdoğan yine liderlik özelliğini gösterdi. Kendisine ve Türkiye'ye bu kadar çabuk toplanmamızı sağladığı için teşekkür ediyoruz” dedi. Saldırıyı kınayan Halil, Yeni Zelanda heyetine zirveye katıldıkları için teşekkür etti.

Sudan Dışişleri Bakanı El-Derdiri Muhammed Ahmed de “Yurtdışındaki Müslümanları korumak için bir perspektif geliştirmeliyiz. 15 Mart uluslararası İslamofoobi ile savaş günü ilan edilsin” diyerek saldırı gününü anlamlandırma çağrısında bulundu. Saldırının kökenlerine işaret eden Libya Dışişleri Bakanı Muhammed Tahir Siala ise İslamofobi'ye karşı birlikte çalışmanın önemine işaret etti.

TÜRKİYE'Yİ ÖRNEK ALMALIYIZ

Gine Dışişleri Bakanı Mamadi Toure, “Bu vahşi saldırılar karşında birlikte yer almalı ve tüm dünyaya dayanışma, kararlılık mesajı vermeliyiz. Artan terör saldırıları ırkçı İslam karşıtı ideolojinin bir ürünüdür. Terör saldırılarının akli bozukluk gibi nedenlere bağlanarak basitleştirilmesine müsaade etmemeliyiz” dedi. Katliamın yasını tuttuğunu söyleyen Somali Dışişleri Bakanı Ahmet İsa Awad ise “Dünyanın her yerinde terör, nefret ve İslamofobi ile savaş sürmelidir. Türkiye'nin barışçıl toplum modelini örnek almalıyız” dedi.

İzin vermeyiz

Büyük katliam geliyor

Büyük katliam geliyor

Dünyanın umutla beklediği ateşkesi reddeden İsrail, 1,7 milyon kişinin yaşadığı Refah’a saldırı başlattı. Savaş uçaklarının ve tankların saldırısında 54 Filistinli hayatını kaybetti. İşgal ordusu, Gazze’nin dünyaya tek çıkış noktası olan Refah Sınır Kapısı’nda kontrolü ele geçirirken insani yardım geçişi ile giriş-çıkışlar tamamen durdu. İsrail, 34 binden fazla kişiyi öldürdüğü Gazze'de daha büyük bir katliama hazırlanıyor.

Kuveytle 6 stratejik anlaşma

Kuveyt'le 6 stratejik anlaşma

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kuveyt Emiri Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'la görüştü. Görüşmede iş birliğinin en üst seviyeye çıkarılması için mutabakata varıldı. Erdoğan ile Es-Sabah'ın görüşmesinin ardından iki ülke arasında gayrimenkul, altyapı, sanayi, savunma sanayisi, afet yönetimi ve dışişleri alanlarında 6 anlaşma imzalandı.
Siyasette yumuşamadan memnunuz

Siyasette yumuşamadan memnunuz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de ziyaret etti. Buluşma, CHP ile MHP arasında 7 yıl sonra yapılan ilk üst düzey görüşme oldu. MHP Lideri Devlet Bahçeli, siyasetteki bahar havasından memnuniyet duyduklarını ifade ederek, kutuplaşmak yerine kucaklaşmak gerektiğini belirtti. Bahçeli "Sıkılı yumrukların açılması halisane dileğimizdir" dedi.
Duaya izin vermeyen memura soruşturma

Duaya izin vermeyen memura soruşturma

İçişleri Bakanlığı, İzmir Karşıyaka’da nikahtan önce dua etmek isteyen hocaya izin vermeyen Nikah Memuru Melek Bursalı hakkında “dini değerleri aşağılama” suçlamasıyla soruşturma başlattı. Bursalı, “Burası resmi daire” diyerek mikrofonu hocadan almış, hoca dua edince de salonda duayı bastıran müzik yayını başlamıştı.
20 bin yeni öğretmen geliyor

20 bin yeni öğretmen geliyor

20 bin öğretmen atanacağını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yüzde 50 KPSS, yüzde 50 de mülakat puanının belirleyici olacağını söyledi. En çok atama 3 bin 263 ile sınıf öğretmenliğinde olacak. Tercih süreci 20 Mayıs'ta başlıyor.
CHP’li başkan asli kusurlu

CHP’li başkan asli kusurlu

Antalya'da 1 kişinin yaşamını yitirdiği teleferik faciasıyla ilgili hazırlanan iddianame kabul edildi. 12 şüpheli hakkında 27’şer yıla kadar hapis cezası istenen olaya ilişkin iddianamede, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün asli kusurlu olduğu ifade edildi.
İhtiyacımız olan toplumsal konuşma

İhtiyacımız olan toplumsal konuşma

TÜRGEV Başkanı Fatmanur Altun’un kaleme aldığı “Aşk Bitti Yapı Paydos” kitabı Paradigma Yayınları’ndan çıktı. Kitaptaki önemli başlıkları konuştuğumuz Altun, her sorunun kutuplaşarak tartışıldığı ortamda ihtiyacımız olanın ‘toplumsal konuşma’ olduğunu söylüyor ve şu tespitte bulunuyor: “Çözemediğimiz toplumsal meseleler gün sonunda çocuklarımızın hayatını mahvediyor.”