Ekonomi Eşi vefat eden kadına iki ayda bir 550 lira

Eşi vefat eden kadına iki ayda bir 550 lira

Kadınların yoksulluktan daha fazla etkilendiği gerçeğinden hareketle oluşturulan ‘Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yardım Programı’ devam ediyor. Söz konusu durumda olan kadınlara aylık 275 lira olan ödeme iki ayda bir 550 lira olarak yatırılıyor.

Abone Ol Google News
Haber Merkezi Yeni Şafak
Eşi vefat eden kadına iki ayda bir 550 lira
Foto/arşiv

Eşi vefat etmiş kadınlar resmi ikametgahlarının bulunduğu il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı’na (kaymakamlık içinde bulunuyor) başvuru yapınca süreç başlıyor.

Başvuruda nüfus cüzdanı dışında herhangi bir belge istenmiyor. Aylık 275 lira olan ödeme iki ayda bir 550 lira olarak yatırılıyor.

GELİR TESTİ VAR

■ Eşim vefat ettikten sonra evlendim. Yararlanır mıyım?

Evlenenler bu yardımı alamıyor.

■ Muhtaçlık durumumun yükselmesi yardıma engel mi?

Evet. Hanedeki kişi başına aylık gelir 609 liranın üzerine çıkarsa ödeme kesiliyor.

■ 65 yaş aylığı alıyorum. Dul maaşı da alabilir miyim?

Hayır alamazsınız, ikisinden birini tercih edeceksiniz.

■ Ödeme nereden yapılır?

Para PTT şubelerinden alınıyor. Sosyal Yardım Kartı’yla ATM’lerden çekim yapılabiliyor.

5 bin 647 işçi Hak-İş’ten istifa ettirildi

Dolar’dan TL’ye geçiş

Büyük katliam geliyor

Büyük katliam geliyor

Dünyanın umutla beklediği ateşkesi reddeden İsrail, 1,7 milyon kişinin yaşadığı Refah’a saldırı başlattı. Savaş uçaklarının ve tankların saldırısında 54 Filistinli hayatını kaybetti. İşgal ordusu, Gazze’nin dünyaya tek çıkış noktası olan Refah Sınır Kapısı’nda kontrolü ele geçirirken insani yardım geçişi ile giriş-çıkışlar tamamen durdu. İsrail, 34 binden fazla kişiyi öldürdüğü Gazze'de daha büyük bir katliama hazırlanıyor.

Kuveytle 6 stratejik anlaşma

Kuveyt'le 6 stratejik anlaşma

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kuveyt Emiri Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'la görüştü. Görüşmede iş birliğinin en üst seviyeye çıkarılması için mutabakata varıldı. Erdoğan ile Es-Sabah'ın görüşmesinin ardından iki ülke arasında gayrimenkul, altyapı, sanayi, savunma sanayisi, afet yönetimi ve dışişleri alanlarında 6 anlaşma imzalandı.
Siyasette yumuşamadan memnunuz

Siyasette yumuşamadan memnunuz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de ziyaret etti. Buluşma, CHP ile MHP arasında 7 yıl sonra yapılan ilk üst düzey görüşme oldu. MHP Lideri Devlet Bahçeli, siyasetteki bahar havasından memnuniyet duyduklarını ifade ederek, kutuplaşmak yerine kucaklaşmak gerektiğini belirtti. Bahçeli "Sıkılı yumrukların açılması halisane dileğimizdir" dedi.
Duaya izin vermeyen memura soruşturma

Duaya izin vermeyen memura soruşturma

İçişleri Bakanlığı, İzmir Karşıyaka’da nikahtan önce dua etmek isteyen hocaya izin vermeyen Nikah Memuru Melek Bursalı hakkında “dini değerleri aşağılama” suçlamasıyla soruşturma başlattı. Bursalı, “Burası resmi daire” diyerek mikrofonu hocadan almış, hoca dua edince de salonda duayı bastıran müzik yayını başlamıştı.
20 bin yeni öğretmen geliyor

20 bin yeni öğretmen geliyor

20 bin öğretmen atanacağını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yüzde 50 KPSS, yüzde 50 de mülakat puanının belirleyici olacağını söyledi. En çok atama 3 bin 263 ile sınıf öğretmenliğinde olacak. Tercih süreci 20 Mayıs'ta başlıyor.
CHP’li başkan asli kusurlu

CHP’li başkan asli kusurlu

Antalya'da 1 kişinin yaşamını yitirdiği teleferik faciasıyla ilgili hazırlanan iddianame kabul edildi. 12 şüpheli hakkında 27’şer yıla kadar hapis cezası istenen olaya ilişkin iddianamede, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün asli kusurlu olduğu ifade edildi.
İhtiyacımız olan toplumsal konuşma

İhtiyacımız olan toplumsal konuşma

TÜRGEV Başkanı Fatmanur Altun’un kaleme aldığı “Aşk Bitti Yapı Paydos” kitabı Paradigma Yayınları’ndan çıktı. Kitaptaki önemli başlıkları konuştuğumuz Altun, her sorunun kutuplaşarak tartışıldığı ortamda ihtiyacımız olanın ‘toplumsal konuşma’ olduğunu söylüyor ve şu tespitte bulunuyor: “Çözemediğimiz toplumsal meseleler gün sonunda çocuklarımızın hayatını mahvediyor.”