Gündem İşte Meral Hanımın PKKlıları

İşte Meral Hanım'ın PKK'lıları

15 Temmuz saldırısında halka ve Mehmetçiğe kurşun sıkan FETÖ’yü savunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in PKK ile ittifakı da deşifre oldu. Akşener’in 31 Mart için belirlediği meclis üyesi adayı ve yedek aday listelerinde PKK ile doğrudan bağlantılı 30’a yakın kişi var.

Abone Ol Google News
Haber Merkezi Yeni Şafak
İşte Meral Hanımın PKKlıları
Meral Akşener

Meydan meydan dolaşarak 15 Temmuz’da Mehmetçiğe kurşun sıkan FETÖ’cüleri savunan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, ‘terör örgütü’ PKK ile ittifakı da deşifre oldu. İYİ Parti’nin belediye meclis üyesi adaylık ve yedek üyelik listeleri arasında PKK ile doğrudan irtibatlı 30’a yakın isme yer verildi. Asıl ve ve yedek listelerde terör örgütüne yardım ve yataklık yaparken yakalananından polise-askere molotof atana kadar çok tartışmalı aday var.

ASKERE SALDIRDI

Ünal Ayaz
Ünal Ayaz

Van Çaldıran’da İYİ Parti’den listeye giren Ünal Ayaz, Van Çaldıran’da terör örgütü adına eylemlere katıldı. 2014 yılında karakola saldırırken öldürülen terörist Muhammet Hasan Zade için düzenlenen gösteride faal olarak yer aldı. İlçe Jandarma Komutanlığı ve Çaldıran Tugay Komutanlığı’na taş ve molotoflarla saldıran grubu organize eden edenler arasında olduğu iddia edilen Ayaz, 2017 yılının ağustos ayında da terör örgütünün sözde gençlik yapılanması YDG-H içerisindeki faaliyetlerden dolayı gözaltına alınıp bırakıldı.

PKK KURYELİĞİ YAPTI

Hüseyin Sucu
Hüseyin Sucu

Adıyaman’ın Pınarbaşı Beldesinde Meclis Üyesi Adayı gösterilen Hüseyin Sucu, 2010 yılında yaşadışı Nevruz kutlamalarına katıldı. Sucu bu yüzden Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bingöl Kiğı’da İYİ Parti İl Genel Meclisi Üyesi Adayı olan Cafer Puyan da 1993 yılında terör örgütü PKK/KCK adına kuryelik yaparken yakalanıp tutuklandı.

ÖCALAN İÇİN AÇLIK GREVİ

Mesut Bildirici
Mesut Bildirici

Bitlis Ahlat’ta İYİ Parti kadrosunda yer alan Mesut Bildirici hakkında 1995 yılında terör örgütünü övücü yayınlar yüzünden işlem yapıldı. Bitlis’teki tartışmalı liste bununla da sınırlı değil.

İmadettin Taş ve Cesim Demir (Sağda)
İmadettin Taş ve Cesim Demir (Sağda)

Hizan’da İYİ Parti’li İmadettin Taş, 2010 yılında PKK soruşturmasında tutuklanan, 2011 yılında da teröristbaşı Öcalan için düzenlenen açlık grevine katılan bir isim. Mutki yedek listesindeki Cesim Demir terörün siyasi uzantısı BDP saflarında; Yolalan Beldesi’nde aday gösterilen Ziya Dilsiz ise PKK’ya maddi destek bulmak için faaliyette bulundu.

TERÖRİST İFADESİNDE VAR

Fethi Aydın
Fethi Aydın

Diğer illerde de tablo farksız. Elazığ’dan kontenjan aday olan Fethi Aydın, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın da yetiştiği Doğu Devrimci Kültür Derneği mensubu. Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesindeki İYİ Parti’li Ulaş Keleş DTP’nin düzenlediği protesto gösterisinde gözaltına alınıp bırakılan bir isim.

SİİRT’TE TABLO VAHİM!

Abdullah Gündüz (Solda) ve Halil Buluç
Abdullah Gündüz (Solda) ve Halil Buluç

İYİ Parti asıl ve yedek listelerinden seçime giren Nahit Dizman (Muş-Kırköy), İlyas Sarıırmak (Muş-Sarıpınar) ve Kıyasettin Kalkan’ın (Tekirdağ/Süleymanpaşa) yolları da PKK ya da siyasi uzantıları ile kesişmiş. Siirt’te durum daha da vahim. Pervari’de aday gösterilen Memduh Özer, İbrahim Halil Onuk, Bayram Şimşek, Ali İhsan Oğuz, Abdullah Gündüz, Halil Buluç ve Danış Dursun’un ya bizzat kendisi, ya da birinci dereceden yakını örgütle ilişki içinde olmuş. Şirvan adayı Varol Ödümlü’nün kardeşi Ferhat Ödümlü de PKK/KCK faliyet göstermiş.

HEM DE DAĞ KADROSUNDAN

Seydu Kaya (Solda) ve Perviz Büyüksu
Seydu Kaya (Solda) ve Perviz Büyüksu

İyi Parti’nin Hakkari ve Şırnak listeleri de tartışmalı. Çukurca’da Seydu Kaya ve Yüksekova’da Perviz Büyüksu, terör örgütü adına kuryelikten gözaltına alınıp bırakılmış. Kocaeli’nin Başiskele İlçesinde de Meclis üyesi adayı olan Abdullah Uçar’ın yolu terör nedeniyle adliyeye düştü. Daha da ötesi Uçar, Irak’ın kuzeyinde silahlı faaliyet gösterdiği eddia ediliyor.

KAMPLARA SİLAH TAŞIDI

Mardin Midyat’tan aday gösterilen Zekeriya Çiçek terör örgütü PKK’nın sözde gençlik yapılanmasında yer aldı. Muş merkezde kadrodaki Mehmet Özmen de terörden cezaevinde yattı. 1995 yılında gözaltına alınan bir terörist ifadesinde Özmen hakkında şu iddialarda bulundu: Örgüte yardım yataklık yapıyor. Örgüte gelen silah ve mühimmatı örgüt kamplarına taşıyor.

İşte Meral Hanım'ın PKK'lıları
OYNAT 02:53
İşte Meral Hanım'ın PKK'lıları
Meydan meydan dolaşarak 15 Temmuz'da Mehmetçiğe kurşun sıkan FETÖ'cüleri savunan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, 'terör örgütü' PKK ile ittifakı da deşifre oldu. İYİ Parti'nin belediye meclis üyesi adaylık ve yedek üyelik listeleri arasında PKK ile doğrudan irtibatlı 30'a yakın isme yer verildi. Asıl ve ve yedek listelerde terör örgütüne yardım ve yataklık yaparken yakalananından polise-askere molotof atana kadar çok tartışmalı aday var.



CHP-İP listeleri PKK’lı kaynıyor

Şehitlerin kemikleri sızlıyor

36 bin sağlık personeli müjdesi

36 bin sağlık personeli müjdesi

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak. Karar ile birlikte 2024 yılı sonuna kadar bir diyetisyen, dokuz ebe, iki hemşire, 25 sağlık memuru, bir sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip ve 32 bin 464 uzman tabip istihdam edilecek.
İsrailli bakandan kan donduran çağrı

İsrailli bakandan kan donduran çağrı

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, İsrail'in dış istihbarat teşkilatı Mossad'a Hamas hareketinin liderlerine suikast düzenlemesi ve Gazze Şeridi'ni tamamen yok etmesi çağrısı yaptı.
ABDde öğrenci intifadası

ABD'de öğrenci intifadası

ABD’de Columbia Üniversitesi’nde patlak veren Filistin’e destek gösterileri birçok üniversiteye yayıldı. İsrail karşıtı tüm protestoları ‘antisemitik’ deyip mahkum etmeye çalışan Biden yönetimi ile bazı eyalet valileri panikte. Polisin yüzlerce öğrenciyi gözaltına aldığı baskınlar nedeniyle üniversitelerde savaş görüntüleri var.
Yüksek yargıda hiyerarşi olmaz

Yüksek yargıda hiyerarşi olmaz

Yeni Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı AYM'nin 62. kuruluş yıl dönümü ve yeni üye Prof. Dr. Ömer Çınar'ın ant içme töreninde konuştu. AYM Başkanı Özkaya, “Anayasa'ya göre yasama, yürütme ve yargı organları arasında hiyerarşik bir ilişki olmadığı gibi yüksek yargı organları arasında da böyle bir ilişki yoktur” dedi.

Netanyahu ve Galant tutuklanabilir

Netanyahu ve Galant tutuklanabilir

İsrail, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM), Netanyahu, Savunma Bakanı Galant ve Genelkurmay Başkanı Halevi hakkında uluslararası tutuklama kararı çıkarmasından endişe ediyor. Kanal 13 televizyonuna göre Netanyahu kararı engellemek için ABD, Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve Avusturya gibi ülkelerden destek istedi.
TikTok ‘sızıntıyı’ kesmezse kapatılacak

TikTok ‘sızıntıyı’ kesmezse kapatılacak

Kullanıcılarını veri paylaşmaya zorlayan TikTok’un bu verileri yurt dışına çıkarması önlenecek. Bu amaçla Ankara’ya bir, İstanbul’a iki “İnternet Değişim Noktası” (İDN) kuruluyor. İDN’ler yurt içi trafiğin yurt içinde sonlanmasını sağlıyor. İkinci aşamada ise yurt dışı çıkış İDN üzerinden olacak. Böylece hangi verilerin çıktığı kontrol edilebilecek. Bu önlemlere rağmen dışarıya veri sızıntısı kesilmezse TikTok’a erişim engeli gündeme gelecek.
Kur'an için değer

Kur'an için değer

Danimarka’da Kur’an yakma eylemini engelleyen Iraklı gazeteci Kuds Al-Samarrai, Yeni Şafak'a konuştu. Olaydan sonra kutsal kitap yakmayı yasaklayan bir yasa çıktığını hatırlatan Al-Samarrai, "Ceza yedim, darbe aldım, hâlâ ağrılarım var ama bu benim için bir zafer" dedi.
Kalkınma Yolu ile ticaretin merkezindeyiz

Kalkınma Yolu ile ticaretin merkezindeyiz

Basra Körfezi’ni Türkiye üzerinden Avrupa’ya bağlayacak Kalkınma Yolu, bölgesel ticaretin kalkınmasına da katkı sağlayacak. IMEC Koridoru’na alternatif oluşurken jeopolitik dinamikler gelişecek. Bölge ülkelerine ekonomik entegrasyon imkanı sunacak.
Tevhit eşitliğin göstergesidir

Tevhit eşitliğin göstergesidir

İslam dininin, birlik ve beraberlik içinde yaşamak için vazgeçilemez ilkelerinden biri tevhitdir. Tevhit ilkesi doğuştan hakların eşitliği yanında, bütün insanların sosyal hayat ve hukuk önünde eşit olduğunun da bir göstergesidir.