|

Ardahan Seçim Sonuçları 2024 - Ardahan Yerel Seçim Sonucu 31 Mart - Ardahan Oy Oranları Sonuçları

Türkiye, 31 Mart 2024 tarihinde yerel yönetimlerini belirlemek için sandık başına geçiyor. Milyonlarca seçmen, büyükşehirlerden ilçelere, beldelerden köylere kadar her seviyede yeni belediye başkanlarını ve muhtarlarını belirlemek üzere katılım gösterecek. Yenişafak, bu önemli gün boyunca seçim sonuçlarını anlık olarak takip edecek ve okuyucularına canlı yayınlarla aktaracak. İşte ilçe ilçe 31 Mart 2024 Ardahan yerel seçim sonucu ve oy oranları...

12:11 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 22:14 - 27/03/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
Ardahan seçim sonuçları
Ardahan seçim sonuçları
Ardahan yerel seçim sonuçları
2024 son dakika verileri ile gündemdeki yerini koruyor. 31 Mart Pazar günü yapılacak Türkiye yerel seçimlerinde vatandaşlar Ardahan Belediyesi ve 17 ilçesi için oy kullanacak. 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde il ve ilçe belediye başkan adaylarının yanı sıra il meclis üyesi ve mahalle muhtar adayları belirlenecek. Türkiye'nin 81 ilinde kurulacak sandıklarda oy verme işlemi saat 17:00 itibariyle sona erecek.

Ardahan Yerel Seçim Sonucu 31 Mart 2024

Ardahan Belediyesi seçim sonuçlarının yanı sıra ilçelerdeki yerel seçim sonuçlarını incelemek için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz:

Ardahan Yerel Seçim Belediye Başkan Adayları 2024

  • AK PARTİ- Yunus Baydar
  • CHP- Faruk Demir
  • İYİ PARTİ- Oktay Dursun
  • SAADET- Zafer Alpaslan

Ardahan 2019 Türkiye Yerel Seçim Sonuçları

CHP Cumhuriyet Halk Partisi Faruk Demir 5.348 %51,2

AK PARTİ- Yunus Baydar %43,0

İYİ Parti- Mete Özdemir %4,85

SAADET- Mustafa Çapan %0,29

Ardahan'ın İlçeleri

Ardahan Merkez

Çıldır

Göle

Hanak

Posof

Ardahan Hakkında

Ardahan, Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan ve tarihî, kültürel ve coğrafi açıdan önemli bir il merkezidir. Ardahan, dağlık ve soğuk iklimiyle bilinir ve Kafkas Dağları'nın eteklerinde yer alır. Tarihi boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan şehir, zengin kültürel mirasıyla dikkat çeker. Ekonomisi tarım, hayvancılık ve ormancılığa dayalıdır, aynı zamanda gelişmekte olan bir turizm potansiyeline sahiptir. Ardahan, doğal güzellikleri, yaylaları ve tarihi yapılarıyla doğaseverler ve tarih tutkunlarının ilgisini çeker. Ayrıca, şehirdeki üniversite ve eğitim kurumları genç nüfusun eğitim almasına olanak sağlar ve şehrin sosyal yaşamını zenginleştirir.



#Ardahan seçim sonuçları
#Ardahan yerel seçim seçim sonucu
#Ardahan seçim sonuçları 2024
#Ardahan oy oranı
#Ardahan oy sonuçları
1 ay önce