|

Cengiz Topel Yıldırım kimdir?

Cengiz Topel Yıldırım, 17 Ağustos 1964 tarihinde Nevşehir'in Kozaklı’da doğdu. İncirli İlkokulu, Etlik Ortaokulu ve Ankara Lisesi’nin ardından, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü mezunu olan Cengiz Topel Yıldırım, 2008 yılında Ankaragücü yönetimine girdi. 2014 yılındaki seçimlerde CHP'nin Ankara Büyük Şehir Belediye Başkan adayı oldu. 15 Şubat 2016 tarihinde CHP Genel Başkan Başdanışmanı olarak görevlendirildi. İşte Cengiz Topel Yıldırım'ın hayatı.

18:15 - 22/01/2024 Pazartesi
Güncelleme: 14:44 - 24/01/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
Cengiz Topel Yıldırım kimdir?
Cengiz Topel Yıldırım kimdir?

İYİ Parti'nin 2024 yerel seçimleri için Ankara Büyükşehir belediye başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım oldu. Peki Cengiz Topel Yıldırım kimdir, nereli, hangi görevlerde bulundu?

CENGİZ TOPEL YILDIRIM KİMDİR?

Cengiz Topel Yıldırım, 1964 Nevşehir Kozaklı doğumlu olmasına rağmen tüm yaşamını Ankara'da geçirmiş bir isimdir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Yıldırım, Ankaragücü yönetimindeki çalışmaları ve Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e karşı mücadelesi ile dikkat çekti.

CENGİZ TOPEL YILDIRIM HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?

Lise yarında, Etlikspor’da amatör lisanslı futbol oynadı. Cengiz Topel Yıldırım, futbola ve Ankara’ya olan tutkusunu, Ankaragücü’nde birleştirmişti. 2008 yılında, Ankaragücü Yönetim Kurulu’nda bulundu. 28 Mart 2009 tarihinde ise, delegelerin tamamının oylarıyla Ankaragücü 39. Dönem Kulüp Başkanı oldu.

Ankaragücü taraftarlarının çok sevdiği eski Başkanı Cengiz Topel Yıldırım, 2014 yılındaki seçimlerde CHP'nin Ankara Büyük Şehir Belediye Başkan adayı oldu. 15 Şubat 2016 tarihinde CHP Genel Başkan Başdanışmanı olarak görevlendirildi. Cengiz Topel Yıldırım, evlidir ve Boran ile Emre’nin babasıdır.

İYİ Parti'nin 2024 yerel seçimleri için Ankara Büyükşehir belediye başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım oldu.


#Cengiz Topel Yıldırım
#Cengiz Topel Yıldırım hayatı
#Cengiz Topel Yıldırım iyi parti
3 ay önce