|

DGS başvuruları ne zaman yapılacak? ÖSYM Takvimi ile 2021 DGS başvuru tarihi belli oldu

DGS başvuruları ne zaman başlayacak sorusu binlerce aday tarafından yanıt arıyor. ÖSYM takvimi ile 2021 DGS başvuru tarihi belli oldu. Dikey Geçiş Sınavı DGS sınavı ÖSYM tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmaktadır. Bu sınav ile 2 yıllık öğrenimi 4 yıla çıkarmak isteyen adaylar başvuru tarihi için sabırsızlanıyor. Peki, DGS başvuruları ne zaman yapılacak? ÖSYM Takvimi ile 2021 DGS başvuru tarihi belli oldu.

14:12 - 31/03/2021 الأربعاء
Güncelleme: 14:12 - 31/03/2021 الأربعاء
Yeni Şafak
ÖSYM Takvimi ile 2021 DGS başvuru tarihi belli oldu
ÖSYM Takvimi ile 2021 DGS başvuru tarihi belli oldu

DGS başvuru tarihi için ÖSYM tarafından duyuruldu. Dikey geçiş için sabırsızlanan vatandaşlar, DGS başvuruları ne zaman yapılacak sorusuna yanıt arıyor. Lisans programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvuruda bulunabilmektedirler. Peki, DGS başvuruları ne zaman başlayacak? ÖSYM ile DGS başvuru tarihi için detaylar belli oldu. Ayrıntılar haberimizde...

DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM tarafından DGS başvuru tarihi açıklandı. DGS başvuruları ne zaman sorusu yanıt bulurken, sınavların yapılacağı tarih de belli oldu. DGS sınava giriş sayısı açısından herhangi bir sınırlama yapılmamaktadır. Sınavı kazanmış bir öğrenci isterse daha sonra yine sınava başvuruda bulunabilmektedir ancak 2011 yılında değişen yönetmeliğe göre öğrencilerden puan kesintisi yapılmaktadır. Peki, DGS başvuru tarihi nedir? İşte detaylar...

ÖSYM'nin verdiği tarih bilgisine göre DGS, 11 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleşecek. Sınavın başvurusu ise 21-31 Mayıs tarihlerinde alınacak. Sınav sonuçları 12 Ağustos tarihinde açıklanacak.

BAŞVURU KOŞULLARI

Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS’ye başvurabilirler.

Meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezî sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak istiyorlarsa DGS’ye girmek zorundadırlar. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş de bu kılavuzdaki esaslara göre merkezî olarak yapılır.

Açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar.

BAŞVURU İŞLEMİ
Sınava girmek isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin
http://www.osym.gov.tr
internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

Başvurular, elektronik ortamda alınacaktır.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve geçerli eğitim bilgisi bulunan adaylar, başvuru işlemlerini bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından veya istedikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapabileceklerdir.

#DGS
#DGS Başvurusu
٪d سنوات قبل