|

Trump sormuş asker susmuş

Erdoğan ile Trump arasındaki görüşmede yeni bir ayrıntı ortaya çıktı. Erdoğan, terör örgütüne verilen silahları hatırlatınca, Trump haberi olmadığını belirtip, askerleri çağırdı ancak asker cevap veremedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/02/2018 الجمعة
Güncelleme: 09:19 - 2/02/2018 الجمعة
AA
ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde milletvekilleri ile kahvaltıda bir araya geldi. 24 ilin milletvekillerinin katıldığı toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Vekillere önemli mesajlar veren Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleşen ve Beyaz Saray’ın da “içerik” krizine neden olduğu telefon görüşmesi ile ilgili yeni bir detayı anlattı. Erdoğan’ın, geçen hafta Trump’la gerçekleştirdiği telefon görüşmesine ilişkin bilgi verdiği öğrenildi. İkili arasında 24 Kasım’da gerçekleşen telefon zirvesinde ABD Başkanı PYD’ye silah verilmeyeceği sözünü verdi. Edinilen bilgilere göre, son telefon görüşmesinde Erdoğan, PYD’ye silah verilmesini tekrar hatırlattı. Bunun üzerine Trump’ın bundan haberi olmadığını, askerlerini çağırdığını ve askerlerin de sustuğunu söylediği öğrenildi.

NAMUZSUZLAR BİTECEK

Toplantıda, OHAL Komisyonu’nun iyi ve düzgün çalıştığını belirten, “Bizim komisyona güvenimiz tam. Ne çıkarsa uyacağız” dedi. Erdoğan, “Bazı köşe yazarları ve televizyon yorumcuları Afrin konusunda çok yanlış konuşuyorlar. Teröristler tuzaklar kurmuş, tüneller açmışlar. Askerimizin cesareti ve kahramanlığı her türlü takdirin üzerindedir. Bu alçakları bu namussuzları bitireceğiz. Müttefiklerle sıkıntılar olabiliyor ama konuşarak aşıyoruz. Ancak kimseye güvenmeyiz. Sabırla bu gelişmeleri sürdüreceğiz. Harekat sonuna kadar sürecek, ekonomimiz gayet sağlam” diye konuştu.

İTTİFAK MESAJI

MHP ile yürütülen ittifak çalışması hakkında da bilgi veren Erdoğan’ın, “Belli bir mutabakata varıldı. Şu anda oy pusulaları üzerinde çalışılıyor. Başka partiler de ittifak içinde yer alabilir” dediği kaydedildi. Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelerek, düzenlemeye son şeklini verecekleri öğrenildi.

ÜCRET MÜJDESİ

Erdoğan, ücretli öğretmenlere müjde de verdi. Öğretmenlerin mağdur edilmemesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan’ın, maaşlarla ilgili bir düzenleme yapılacağının müjdesini verdiği belirtildi.

#ABD
#Trump
٪d سنوات قبل