|

1 ay sonra şartlı tahliye

11 Haziran’da Tel Aviv’de gözaltına alınan Ebru Özkan, şartlı olarak tahliye edildi. Pasaportuna el konulan Özkan 20 bin lira kefalet ve İsrail’deki ikamet mahalline en yakın polis noktasına haftada iki defa giderek imza atması şartlarıyla tutuksuz yargılanacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:32 - 12/07/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Kelepçeli olarak duruşmaya getirilen Özkan’ın moralinin yerinde olduğu görüldü
Kelepçeli olarak duruşmaya getirilen Özkan’ın moralinin yerinde olduğu görüldü

Kudüs’e yaptığı ziyaretin ardından 11 Haziran’da Türkiye’ye dönmek için geldiği Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’nda gözaltına alınan Ebru Özkan dün bir kez daha hakim karşısına çıktı. İşgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kenti yakınlarındaki Ofer Asker Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Özkan, polis eşliğinde getirildi.

KELEPÇELİ GETİRİLDİ

Ayakları kelepçeli olarak duruşmaya getirilen Özkan’ın moralinin yerinde olduğu görüldü. Hakim, davaya ilişkin kararını önümüzdeki saatler içerisinde açıklayacağını belirterek duruşmaya son verdi. Mahkeme Ebru Özkan’ın şartlı tahliyesine itiraz eden askeri savcılığın kararını reddederek şartlı tahliye kararının uygulanmasına karar verdi. Ebru Özkan tutuksuz yargılama sürecinde 29 Temmuz tarihine kadar İsrail dışına çıkamayacak. Özkan, tutuksuz yargılama süresi sona erdiğinde tekrar mahkemeye çıkarılacak. Ebru Özkan bu sürede 15 bin yeni İsrail Şekeli kefalet (yaklaşık 20 bin TL) ödeyecek. Ayrıca Özkan’ın pasaportuna el konacak ve en yakın polis karakoluna giderek haftada iki defa imza atacak.

#Ebru Özkan
#İsrail
6 yıl önce