|

Abdülhamid'in takımı Arap şeyhe satıldı

Arap emlak kralı Süleyman el-Fehim, Manchester City'nin ardından, II. Abdülhamid'in kurduğu İngiliz Portsmouth kulübünü de aldı.

Dış Haberler
00:00 - 30/05/2009 Cumartesi
Güncelleme: 01:58 - 30/05/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Abdülhamid'in takımı Arap şeyhe satıldı
Abdülhamid'in takımı Arap şeyhe satıldı

İngiltere Premier Ligi'nin önemli kulüplerinden Portsmouth da Arapların oldu. Manchester City'yi geçtiğimiz yıl 210 milyon sterlin ödeyerek satın alan BAE'li emlak milyarderi Süleyman El Fehim, Padişah Abdülhamid Han tarafından kurulduğu iddia edilen, ay-yıldızlı amblemini padişahın belirlediği öne sürülen İngiliz kulübü Portsmouth'u da satın aldı. El Fehim, Rus milyarder Roman Abramoviç'in sahibi olduğu Chelsea'yi almak için girişimlerde bulunmuştu.

KRİZ YÜZÜNDEN SATILDI

Arap yatırımcı, 65 milyon sterlin borcu olan ve ekonomik kriz nedeniyle satılması planlanan Portsmouth'un başkanı Alexandre Gaydamak ile yaptığı sıkı pazarlıkların ardından anlaşmaya vardı. Portsmouth yönetimi, yasal evrakların hazırlanmasına kadar, kulübün kaça satıldığı konusunda bir açıklama yapamayacağını bildirdi. 'Mavi ordu' olarak da bilinen Portsmouth FC, 2008 yılında Federasyon Kupası'nı kazanmıştı. Arap televizyonlarına konuşan El Fehim ise İngiliz taraftarlara, 'Ben bir yatırımcıyım, ancak kulüp sizindir' mesajını verdi. Portsmouth'un 65 milyon sterlin borcu bulunuyordu.

15 yıl önce