Aliyev: "Azerbaycan ile İngiltere arasında savunma sanayisi alanında yeni dönem başladı"

13:05, 04/12/2025, Perşembe
AA
Aliyev: "Azerbaycan ile İngiltere arasında savunma sanayisi alanında yeni dönem başladı"
Aliyev de köklü bir geçmişe sahip Azerbaycan–İngiltere ilişkilerinin ve işbirliğinin enerji sektöründe başlayıp zamanla ticaret, yatırım ve diğer alanlara yayıldığını kaydetti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkesi ile İngiltere arasında savunma sanayisi alanında yeni bir dönemin başladığını söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Aliyev, İngiltere Savunma Bakanlığı Devlet Bakanı Lord Vernon Coaker'i kabul etti.

Coaker, İngiltere Başbakanı Keir Starmer’in selamlarını Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e ileterek iki ülke arasında dostluk ve karşılıklı güvene dayalı ilişkilerin sürdüğünü vurguladı ve İngiltere ile Azerbaycan arasındaki ilişkileri stratejik ortaklık düzeyinde daha da geliştirmek istediklerini ifade etti.

Aliyev de köklü bir geçmişe sahip Azerbaycan–İngiltere ilişkilerinin ve işbirliğinin enerji sektöründe başlayıp zamanla ticaret, yatırım ve diğer alanlara yayıldığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Aliyev ayrıca, "Azerbaycan ile İngiltere arasında savunma sanayisi alanında yeni bir dönem başladı. Bu, karşılıklı güvenin önemli bir göstergesidir." ifadelerini kullandı.


"İngiltere, Azerbaycan ile büyüyen savunma ilişkilerinden gurur duyuyor"


Öte yandan İngiltere'nin Bakü Büyükelçisi Fergus Auld, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından Aliyev'in Coaker'i kabulüne ilişkin paylaşım yaptı.

Auld paylaşımında, şunları kaydetti:


"Cumhurbaşkanı Aliyev ile bir araya gelip savunma sektöründe gelecekteki fırsatları görüşmekten memnuniyet duydum. İngiltere, yıl boyunca kaydedilen ilerlemeyi memnuniyetle karşılıyor ve Azerbaycan ile büyüyen savunma ilişkilerinden gurur duyuyor."


Yıllarca burnu tıkalı yaşadı: 65 yaşındaki adamın burnundan 100 gram taş çıktı
Hayat
Yıllarca burnu tıkalı yaşadı: 65 yaşındaki adamın burnundan 100 gram taş çıktı
FaceTime Rusya’da erişime kapandı: Yetkililer nedenini açıkladı
Dünya
FaceTime Rusya’da erişime kapandı: Yetkililer nedenini açıkladı
Depremlerden etkilenen Hatay'ın kültürel ögeleri kayıt altına alındı
Hayat
Depremlerden etkilenen Hatay'ın kültürel ögeleri kayıt altına alındı

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026