|

Arakan için acil çağrı: Katliamı durdurun!

Burma hükümetine bağlı silahlı güçler ile Budist rahipler tarafından Arakan'daki Müslümanlara karşı başlatılan katliamların bir an önce durdurulması için iHAK derneği acil çağrı metni yayımladı. Yayınlanan metinde "Arakan'daki soykırım amaçlı katliamı durdurun" çağrısı yapıldı.

Yeni Şafak
17:24 - 28/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 17:48 - 28/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arakan'da katliamı durdurun çağrısı
Arakan'da katliamı durdurun çağrısı

Myanmar'ın Arakan eyaletinde Burma hükümetine bağlı silahlı güçler ile Budist rahipler tarafından Arakan'daki Müslümanlara karşı başlatılan katliamların bir an önce durdurulması için İnsan Hakları ve Adalet Hareketi (iHAK) derneği acil çağrı yayımladı.

Burma'da, hükümetin çıkardığı "vur emri" üzerine silahlı güçler ve Budist rahipler tarafından Müslümanlara karşı yeniden geniş çaplı katliamlar başlatıldı.


İHAK, acil çağrı metni yayınlayarak "Arakan'daki soykırım amaçlı katliamı durdurun" çağrısı yaptı. Yayınlanan metinde, "Masum bir insanı katletmek bütün insanlığı katletmektir. Soykırım asla kabul edilemez. Arakan'da katliam durdurulmalı ve bugüne kadar Arakan'da işkence ve katliamdan sorumlu derhal yargı önüne çıkarılmalıdır" denildi.

#Arakan
#Myanmar
#iHAK
7 yıl önce