|

Berlin'de seçim heyecanı

Almanya'nın Berlin eyaletinde 18 Eylül Pazar günü parlamento seçimleri yapılacak. Seçim günü yaklaşırken siyasi partilerin oy oranları birbirine çok yakın.

Yeni Şafak
10:17 - 16/09/2016 Cuma
Güncelleme: 07:42 - 16/09/2016 Cuma
DHA

Almanya'nın Berlin eyaletinde 18 Eylül Pazar günü parlamento seçimleri yapılacak. Kamuoyu yoklamalarına göre, SPD ve CDU koalisyon hükümeti tarafından yönetilen eyalette, seçimlerden sonra üçlü koalisyon olması bekleniyor. Kamu kanalı ZDF adına yapılan Politbarometer yoklamasına göre, SPD ve CDU oy kaybederken, sağcı popülist AFD Berlin'de de parlamentoda temsil edilmeye hazırlanıyor. Hür Demokrat Parti FDP'nin de parlamentoya yeniden girmesi bekleniyor.



AFD çift hanelerde

Araştırmaya göre, Berlin seçimlerinde SPD yüzde 23 oy oranı ile en güçlü parti konumunda. CDU'nun yüzde 18 civarında oy alması beklenirken, Yeşillerin yüzde 15, Sol Partinin ise yüzde 14.5 seviyesinde olduğu görünüyor. Almanya için Alternatif partisi AFD Berlin'de de parlamentoda temsil edilmeye hazırlanıyor. AFD'nin oy oranı yüzde 14 düzeyinde. Üç yıl önce kurulan İslam ve sığınmacı karşıtı parti, iki yıl içerisinde girdiği 9 seçiminden de başarıyla çıktı.



Son seçimde parlamentoya giremeyen Hür Demokrat Parti FDP'nin de yüzde 6.5 oy oranı ile yeniden parlamentoya girmesi bekleniyor.



Berlin'de seçmenlerin yüzde 41 gibi önemli bir kısmının henüz sandığa gidip gitmeme ya da hangi partiye oy vereceği konusunda kararsız olduğuna dikkat çekiliyor.

#AFD
#Parlamento
#Berlin
8 yıl önce