Biz yokuz!

Brüksel
00:00, 29/10/2014, Çarşamba
Yeni Şafak
Biz yokuz!
Biz yokuz!

IŞİD''e karşı harekete geçmeye cesaret edemeyen NATO, Obama''nın kara operasyonlarında yerel güçlerin eğitilerek kullanılması yöntemini önerdi. İttifak olarak savaşta faal bir rollerinin olmadığını belirten NATO Sekreteri Stoltenberg, ''Suriye''de rol almamız için bize bir talep gelmedi. IŞİD''le mücadelede koalisyonun bir parçası değiliz'' dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, IŞİD'e karşı kara harekatlarında Suriye ve Irak''taki yerel güçlerin kullanılmasını istedi. Amerikan düşünce kuruluşu Alman Marshall Fonu''nda konuşan Stoltenberg, koalisyona birçok NATO üyesinin katkıda bulunmasını memnuniyetle karşıladığını fakat bu mücadelede ittifak olarak faal bir rolleri olmadığını söyledi. 9-10 Ekim''deki Türkiye ziyaretine de değinen Stoltenberg, NATO''nun Galler zirvesinde onaylanan Hazırlık Eylem Planı ve kriz anlarında süratle sevk edilebilecek 4 bin kişilik öncü birliğin ittifakın hem doğusundaki hem de güneyindeki tehditler için görevlendirilebileceği ve NATO''nun tüm müttefikleri kapsayan toplu savunma ilkesinin asla sorgulanmaması gerektiği hakkında Türk hükümetiyle mutabık kaldıklarını anlattı.

KORUYACAĞIZ, SÖZÜ

Stoltenberg, ''Türkiye güçlü bir müttefik ve NATO içinde ikinci büyük orduya sahip. Türkiye''ye NATO güçlerinin konuşlandırılmasını talep etmediler fakat toplu savunmanın tüm ittifak üyeleri için geçerli olduğu ve tehdit altındaki her müttefikin korunacağı mesajının altını çizdiler'' dedi. Suriye''de NATO rolü için herhangi bir talep yok diyen Stoltenberg, IŞİD''le mücadelede birçok müttefikin görev aldığını fakat NATO''nun koalisyonun bir parçası olmadığını belirtti.

DAHA FAZLA YEREL GÜÇ

NATO Sekreteri Stoltenberg, ''IŞİD''e karşı koalisyon üyeleriyle daha fazla yerel güç oluşturulmasında birlikte çalışmalıyız'' diyerek Irak''tan talep gelmesi halinde bu ülkenin savunma kapasitesinin güçlendirilmesi ve yerel güçlerin eğitilmesi görevine hazır olduklarını vurguladı. Stoltenberg, yerel güçlerin eğitilerek teçhizatlandırılması yönteminin, diğer tüm krizlerde de uygulanabileceğini ifade etti.

EN ÇOK ETKİLENEN

Jens Stoltenberg, Türkiye''nin Suriye ve Irak''taki krizden en çok etkilenen NATO üyesi olduğunu ve her iki ülkeden yüzbinlerce sığınmacıyı barındırması nedeniyle takdir edilmesi gerektiğini söyledi. NATO''nun temel görevinin müttefikleri savunmak olduğunu ve bu nedenle ittifakın Türkiye''nin hava savunmasını takviye eden Patriot füzeleri konuşlandırdığını belirten Stoltenberg, IŞİD''le mücadelede Türkiye ve ABD arasında yakın diyalog olduğunu söyledi.

Başlıklar :
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026