|

Bizi kurtarın

Afrin’deki temizlik, Suriye’deki birçok kentte PKK tehdit ve baskıları altında yaşayanları umutlandırırken, “bizi kurtarın” çağrıları arttı. 70’den fazla Kürt aşiretinin imzaladığı bildiride, “Kürt halkı sokaklara insin. Deyrizor, Haseke, Rakka, Ayn İsa, Rasul Ayn, Kamışlı, Amude, Dırbesiye TSK ve ÖSO’yu bekliyor. Bizi PKK’dan kurtarın” dediler. Suriye Aşiretleri Konseyi Başkanı İsmail el-Assani de PKK’ya karşı yeni harekata Cezire bölgesinden binlerce kişinin katılacağını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/03/2018 Pazar
Güncelleme: 05:26 - 25/03/2018 Pazar
Yeni Şafak
ABD-PKK ittifakına karşı ayaklanan Suriyeliler, işgal altındaki diğer bölgelerde de Mehmetçiği bekliyor.
ABD-PKK ittifakına karşı ayaklanan Suriyeliler, işgal altındaki diğer bölgelerde de Mehmetçiği bekliyor.

Afrin’de Türk askerini görünce “Sizi Allah gönderdi” diyerek şükreden, Tel Rıfat’ta “TSK burayı da temizlesin” mesajlı gösteriler yapan, Münbiç’te ABD-PKK ittifakına karşı ayaklanan Suriyeliler, işgal altındaki diğer bölgelerde de Mehmetçiği bekliyor. Suriye genelindeki yüzlerce aşiretin temsilcileri, yayınladıkları resmi bildirilerle Türkiye’ye açık çağrı yapıyor: “Gelin ve bizi kurtarın.” Mazlumların aylardır verdiği mesajlara dün yenileri eklendi. Suriyeli Kürt Aşiretler Topluluğu, yayınladığı bildiriyle, TSK ve ÖSO’yu PKK işgalindeki tüm bölgelerde görmek istediklerini açıkladı. 70’i aşkın Kürt aşiretin üyeleri tarafından imzalanan yazılı bildiride, ‘Kürt halkı sokaklara insin’ çağrısında bulunuldu, “Deyrizor, Haseke, Rakka, Ayn İsa, Ras’ul Ayn, Kamışlı, Amude, Dırbesiye halkı TSK ve ÖSO birliklerini bekliyor. Bizi PKK’dan kurtarın” denildi.


SİZE MİNNET BORÇLUYUZ

Suriye Aşiretleri Konseyi Başkanı İmed İsmail el-Assani de, PKK’ya karşı başlayacak yeni harekâta Cezire bölgesinden binlerce askerin katılacağını kaydetti. “Yüzlerce belde özgürlük için gün sayıyor” diyen Assani, “Afrin bitti. Sıra 2015 yılından itibaren işgal edilen diğer bölgelerde. Kürt, Arap, Türkmen, genci yaşlısıyla yüzbinlerce insan, Türkiye’den gelecek işareti bekliyor” ifadelerini kullandı. Yeni Şafak’a konuşan Assani, “PYD-PKK arasında ayrım yapmak Suriye halkına ihanettir. Biz dostumuzun da düşmanımızın da kim olduğunu biliyoruz. Kurtuluş umudumuz Türkiye ile yeşerdi. ABD’nin kaynaklarımıza PKK eliyle el koyma girişimine müsaade etmeyeceğiz. Afrin’den terörün temizlenmesi konusunda gösterdiği hassasiyet nedeniyle Türkiye’ye minnet borçluyuz” şeklinde açıklama yaptı.


Artık beleş

Zeytin Dalı kapsamında teröristlerden temizlenen Afrin bölgesinde Azez’den İdlib’e giderken teröristlere yüklü miktarda para vermek durumunda kalan Suriyeliler, ücretsiz ve huzurlu yolculuğun tadını çıkarıyor. Aracına yüklediği eşyaları ve ailesiyle Afrin’e gitmeye çalışan İbrahim Ugla, “Hamdolsun teröristlerden kurtulduk, önceden yolu kullandığımızda büyük araçlar için bin, küçükler için de 500 dolar fidye isterlerdi. Bu çok büyük rakam, o yüzden insanlar seyahat edemiyorlardı” dedi.

  • PKK’nın iç infazları sürüyor
  • PKK terör cephesinde Afrin hezimetiyle başlayan bozgun süreci, örgüt içi infazların artmasıyla sonuçlandı. Son 10 günlük dönem içerisinde Tel Abyad, Ayn İsa, Haseke ve Münbiç’te 7 üst düzey PKK’lı örgüt içi hesaplaşma kapsamında infaz edildi. Afrin’in Esed rejimine devredilmesi konusunda Şam rejimi ile yürütülen sürecin bir numaralı ismi Ömer Alluş da infaz edilen 7 kişilik listede bulunan isimlerden. PKK’nın sözde Enformasyon Bakanlığı görevini yürüten Alluş’un cenazesine ABD ordusuna mensup subaylar da katıldı. PKK’nın infaz ettiği kişilerden 2’sinin örgüt elebaşı kadın olduğu öğrenildi. Zeytin Dalı Harekâtı sürerken Afrin’deki teröristler ‘Kandil kadrosu’ ve ‘yereller’ şeklinde ikiye bölünmüş, Mehmetçiğin tüm cephelerde ilerleyişiyle birlikte iki grup arasında ayrışma başgöstermişti. Sivil halktan zorla silah altına aldığı Afrinlileri TSK ve ÖSO’nun karşısında savaşmaya zorlayan örgütte iç çatışma da yaşanmıştı.
#Afrin
#Afrinliler
#TSK
#Mehmetçik
6 yıl önce