|

Bush: İslam barışı temsil ediyor

ABD Başkanı George Bush, ABD'deki saldırıların ardından, tacizlere maruz kalan Müslüman Amerikalılar'a destek için, Washington'daki İslam Merkezi'ni ziyaret etti.

Yeni Şafak
00:00 - 18/09/2001 Salı
Güncelleme: 20:48 - 20/09/2016 Salı
Yeni Şafak

İslam Merkezi'ne gelen Bush, "vergisini ödeyen, bu ülkenin vatandaşı Müslümanlar da Amerika'yı seviyor ve bu ülkeye değerli katkılarda bulunuyor. Müslümanlar'ı taciz edenler utanmalıdır'' dedi. Bush, bu tür tacizlerde bulunanlara asla müsamaha gösterilmeyeceğini kaydetti. Cami olarak da kullanılan İslam Merkezi'nde konuşan Bush, Amerikan halkının, geçen haftaki saldırılarla sarsıldığını, dünyadaki pek çok Müslüman'ın da bu duyguları paylaştığını söyledi. Başkan Bush, Kuran'da kötülük yapanların sonunun kötü olacağına ilişkin ayetler bulunduğunu belirterek, "İslam barıştır. Terörizm, barışı temsil etmiyor. Terörizm, kötülüğü ve daha fazlasını temsil ediyor'' diye konuştu. Bush, başını örten müslüman kadınlar Amerika'da huzur içinde yaşayabilmesi gerektiğini de vurguladı.



Bu arada ABD Başkanı Bush, Usame Bin Ladin'i "ölü yada diri istediğini" kaydetti.



Bush'un 'Haçlı Seferi' sözü tedirgin ediyor


ABD Başkanı George Bush, 11 Eylül'deki saldırılarının ardından terörizme karşı "Haçlı Seferi" başlattığını söylemesi endişeye neden oldu. Bush, Camp David'de yaptığı konuşmada, "Terörizme karşı bu Haçlı Seferi, bu savaş zaman alacaktır. 21. yüzyılın ilk savaşını kararlı bir biçimde kazanma zamanı artık gelmiştir. Biz büyük bir ulusuz" demişti. Bush'un "Haçlı Seferi" ifadesi İslam dünyasında yadırgandı. Daha önce Fransa ve bazı Alman milletvekilleri, ABD'ya, verilecek karşılığın müslüman dünyaya yönelik küresel bir savaş olmaması, yeni bir haçlı seferi başlatılmaması uyarısını yapmışlardı.



'Ladin, kimyasal silah kullanacak' paranoyası


Usame bin Ladin'e bağlı silahlı güçlerin bu kez büyük Amerikan kentlerine kitle imha silahlarıyla saldırı düzenleyebilecekleri öne sürüldü. Amerikan istihbarat birimlerine ulaşan bilgilerde, Bin Ladin'e bağlı kişilerin özellikle kimyasal silah elde ettikleri iddia edildi.Bu arada dün ABD Adalet Bakanlığı binasının boşaltıldığı bildirildi. Bakanlıktaki görevlilerin, binada çalışanlara binayı boşaltmalarını istediği ve binada yangın alarmlarının çaldığı bildirildi.


#ABD Başkanı George Bush
#Washington
#İslam Merkezi
#"İslam barışı temsil ediyor"
23 yıl önce