|

Cameron: Başbakan olmayacağım

İngiltere Başbakanı David Cameron, Mayıs ayında yapılacak genel seçimi lideri olduğu Muhafazakar Parti'nin kazanması halinde bir dönem daha başbakanlık yapacağını, ancak üçüncü dönem için yeni liderliğe ihtiyaç duyulacağını, bu nedenle başbakanlık koltuğuna oturmayı düşünmediğini açıkladı.

Yeni Şafak
12:41 - 24/03/2015 Salı
Güncelleme: 10:43 - 24/03/2015 Salı
AA
David Cameron
David Cameron

İngiliz yayın kurumu BBC'ye konuşan Cameron, yaklaşan seçimin ardından tekrardan seçilmesi halinde 5 yıl daha hizmet vereceğini ancak bir sonraki dönem için başbakanlık görevinde yeni isimlerin bulunması gerektiğini bildirdi.



İngiltere'de 2010 yılındaki genel seçimle başbakanlık görevine gelen Cameron, "Taze gözler ve taze liderliğin daha iyi olacağı zaman kesinlikle gelecektir. (Muhafazakar Parti'de) Birçok yetenek olduğunu biliyorsunuz. Muhafazakar Parti'de harika kişiler bulunuyor, parti Theresa May, George Osborne ve Boris Johnson gibi harika kişilere sahip. Etrafım çok iyi insanlarla çevrili. İkinci dönemde beş yıl boyunca görevde bulunacağımı söyledim ancak ondan sonra bence yeni bir liderlik zamanı gelmiş olacaktır" diye konuştu.



Kendimi yeterli buluyorum


Cameron, Mayıs ayında yapılacak genel seçimi kazanmak için hevesli olduğunu belirterek, "Kendimi bu görev için yeterli ve sağlıklı buluyorum. Bunun için bir tutkum var. Eğer oylar yetersiz kalırsa hayal kırıklığına uğrayacağım. Bu görevde daha yapacak işlerim olduğunu hissediyorum. Bu işin yarısı tamamlandı. Ekonomi düzlüğe çıktı. Bütçe açığı yarıya indi. Bu işi bitirmek istiyorum" ifadelerini kullandı.



Milletvekili olarak devam etmeyi umuyorum


Yaklaşan seçimi kazanamaması halinde ne yapacağına ilişkin soruya ise Cameron, "Bundan önce bir hayatım vardı. Bu görevden sonra da hayatım olacak. Harika bir ailem, mükemmel bir eşim var. Yaşadığımız yere bayılıyoruz. Harika giden bir ilişkimiz var. Yapacak başka şeyler bulurum. Zaten milletvekili olarak devam etmeyi umuyorum" yanıtını verdi.



Bu arada İngiltere'de genel seçim yaklaşırken, kamuoyu yoklamaları Muhafazakar Parti ile İşçi Partisi arasındaki yarışın başa baş geçeceğine işaret ediyor.



"YouGov" adlı araştırma şirketinin dün yayınlanan son anketine göre, muhalefetteki İşçi Partisi ile Cameron'ın liderliğindeki Muhafazakar Parti'ye destek yüzde 34 ile aynı seviyede seyrediyor. Bu iki partiyi, yüzde 12 ile Avrupa Birliği ve göçmen karşıtı görüşleriyle bilinen Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP), yüzde 8 ile koalisyon hükümetinin küçük ortağı Liberal Demokrat Parti, yüzde 6 ile de Yeşil Parti takip ediyor.



Birleşik Krallık'ta genel seçim 7 Mayıs'ta yapılacak ve siyasi partiler 650 koltuklu İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'na girmek için yarışacak.



#david cameron
#david cameron başbakanlık açıklaması
#cameron ingiltere seçimleri 2015
9 yıl önce