|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs tapularını Filistinli kardeşlerimize verdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün katıldığı Kudüs sempozyumunda, Kudüs'e ait Türkiye arşivindeki tapuların Filistinlilere verildiğini açıkladı. Kudüs'ün önemine vurgu yapan Erdoğan, "TİKA'nın Kudüs'teki kardeşlerimizin evlerini ve dükkânlarını restore etmesini de çok kıymetli bir adım olarak görüyorum. Arşivlerimizdeki Kudüs tapularını Filistinli kardeşlerimize verdik" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
16:39 - 29/11/2016 Salı
Güncelleme: 17:59 - 29/11/2016 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, arşivimizde yer alan Kudüs'ün tapularının Filistin'e verildiğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, arşivimizde yer alan Kudüs'ün tapularının Filistin'e verildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Parlamentolararası Kudüs Platformu tarafından düzenlenen Kudüs ve Sürecin Problemleri Sempozyumunda konuştu.



Konuşmasında, Filistin Devleti'ni tanımamış tüm ülkelere, bir an önce bu adımı atma çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olarak uluslararası plandaki bu tür çalışmalar yanında, Kudüs'teki binlerce yıllık kültürel ve tarihî mirasımızın da üzerine titremeliyiz. UNESCO Yürütme Kurulu'nun ve Başkanlığını yürüttüğümüz UNESCO Dünya Miras Komitesi'nin Harem-i Şerif'in İslami niteliğini vurgulayan kararlarını tabii ki memnuniyetle karşılıyorum" dedi.



Kudüs tapularının Filistinlilere verildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ayrıca, TİKA'nın Kudüs'teki kardeşlerimizin evlerini ve dükkânlarını restore etmesini de çok kıymetli bir adım olarak görüyorum. Arşivlerimizdeki Kudüs tapularını Filistinli kardeşlerimize verdik. Bu suretle, başta Vakıflar olmak üzere, mülkiyet konusundaki çalışmaları için ihtiyaç duyulan tarihî belgeleri kendilerine sağlamış olduk. Filistinli kardeşlerimize yardımcı olmaya dönük çalışmaları artırmamız gerekiyor" diye konuştu.












#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Arşiv
7 yıl önce