|

Doğu Kudüs'te 1 Filistinli vuruldu, 2 İsrailli bıçaklandı

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te iki İsrailliyi bıçakladığı iddia edilen Filistinli polis tarafından vuruldu.

Yeni Şafak
16:04 - 30/10/2015 Cuma
Güncelleme: 13:06 - 30/10/2015 Cuma
AA

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld, yaptığı yazılı açıklmada, "Fransız Tepesi'nde bıçaklı saldırı düzenlendi. 23 yaşındaki Arap terörist vuruldu. Orta derecede yaralanan iki İsrailli tedavi altına alındı" ifadelerini kullandı.



İsrail medyasında yer alan haberlerde vurulan Filistinlinin öldüğü belirtildi. Ammunition Hill tramvay durağında gerçekleşen olayın ardından Doğu Kudüs'ün üzerinde polis helikopterleri uçmaya başlarken, çok sayıda İsrailli güvenlik görevlisi de olay yerinde konuşlandığı gözlendi.



Batı Şeria'da da bir Filistinli öldürüldü


Bu olaydan yaklaşık iki saat kadar önce, İsrail polisi Batı Şeria'da "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddasıyla 1 Filistinliyi öldürmüş, 1 Filistinliyi de ağır yaralamıştı. Olayda yaralanan İsraillinin ise bulunmadığı açıklandı.



Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları ve Mescid-iAksa'ya yönelik baskınlarla bölgede giderek tırmanan gerginlik, Batı Şeria ve Gazze'de düzenlenen gösterilerde patlak veren çatışmalarla ciddi boyutlara ulaştı.



Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde neredeyse her gün, "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddia edilen Filistinliler, İsrail askerlerinin açtığı ateşte hayatını kaybediyor. Ekim ayının başından bu yana 60'dan fazla Filistinli hayatını kaybetti.



İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, geçen eylül ayının ortalarında verdiği karar, "taş ve molotof kokteyli atan göstericilere karşı keskin nişancılar ve gerçek mermiyle müdahale edilmesi"ni öngörüyordu.



İsrail, 1967'den beri Doğu Kudüs ve Batı Şeria'yı işgal altında tutuyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki Yahudi yerleşim yerlerinin tamamı illegal kabul ediliyor.



#İsrail
#filistin
#doğu kudüs
8 yıl önce