|

Dua eden müftüye Atina’dan dava

Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif hakkında, bir sünnet töreninde “mevlid-i şerif okuyarak makamı gasbettiği” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Ayşe Mine Alioğlu
00:00 - 8/10/2021 Cuma
Güncelleme: 04:28 - 8/10/2021 Cuma
Yeni Şafak
İbrahim Şerif
İbrahim Şerif

Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif hakkında, bir sünnet töreninde “mevlid-i şerif okuyarak makamı gasbettiği” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Selanik 3. Asliye Ceza Mahkemesinde görülmesi planlanan duruşma, “tanıkların hasta raporu olduğu” gerekçesiyle aralık ayına ertelendi.

TÜRKİYE’DEN DESTEK

  • Açılan davayı takip etmek Türkiye’den Uluslararası Hukukçular Birliği’nden 11 hukukçu, İstanbul 2 numaralı Baro Başkanı Yasin Şamlı ve Batı Trakyalı Türkler katıldı. Davayı takip eden Uluslararası Hukukçular Birliği Genel sekreteri Refik Korkusuz, “Normal bir hukukçunun anlaması mümkün değil. Bırakın hukukçuyu insanlığa aykırı bir durum. Umuyoruz ki dava sürecinde haksızlık anlaşılır ve bu tip davaların tekrarı olmaz. Umuyoruz ki adalet tecelli eder” dedi. Hukuk mücadelelerinin sonuna kadar devam edeceğini kaydeden İstanbul (2) no’lu Barosu Başkanı Av. Yasin Şamlı, “Açılan bu tür davalar Batı Trakya Müslüman Türklerinin haklarına tehdit anlamına geliyor” şeklinde konuştu.
#Atina
#Gümülcine
#Refik Korkusuz
3 yıl önce