Evi çocuk parkı olacak

00:0027/02/2012, lundi
G: 27/02/2012, lundi
Yeni Şafak
Evi çocuk parkı olacak
Evi çocuk parkı olacak

El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in uzun süre saklandığı ve ABD'li güçler tarafından öldürüldüğü ev, önceki akşam yetkililer tarafından yıkıldı. Abbottabad kentindeki dozerle ev yerle bir edildi. El Kaide örgütünün lideri, geçen yıl Mayıs ayında Amerikan güçlerinden özel bir ekip, gece saatlerinde gizli helikopterlerle Bin Ladin'in gizlendiği yöreye uçuş yapmış, yüksek duvarlar ardında gizlenen binalarda gerçekleştirilen operasyon sırasında, Usame Bin Ladin dahil, toplam 5 kişiyi öldürmüştü. Operasyondan 40 dakika sonra, Amerikan askeri birliği Bin Ladin'in cesedi ile birçok bilgisayar gerecini, verileri ve Bin Ladin'in faaliyetleriyle el Kaide hakkındaki istihbaratı yanlarına alarak yöreden ayrılmıştı.

ACI HATIRAYI TAZELEMESİN DİYE

Muhabirler, Amerika Birleşik Devletleri'nin tek başına düzenlediği bir operasyonla Usame Bin Ladin'i öldürmesinin Pakistan'ı zor durumda bıraktığını belirtiyor, operasyonun gerçekleştiği bu evin de acı bir şekilde olayı hatırlatmaya devam ettiğine işaret ediyorlar. Bir hükümet yetkilisi ise, Ladin'in evinin bulunduğu bir dönüme yakın alana park yapılacağını açıkladı. Yetkili, evin yerinin terör örgütünce istismar edilmemesi için yeşil alan ve park yapılacağını söyledi. Bin Ladin'in evi, o günden itibaren kapalı tutuluyordu. Güvenlik güçleri evin bulunduğu bölgeye kimseyi yaklaştırmıyordu.


ViYANA KUŞATMASI TRAVMASINI UNUTALIM

Avusturya'da yayımlanan Profil dergisine mülakat veren İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine destek vererek “Avusturya 1683 Türk kuşatması travmasını geride bırakmalı” dedi. Carl Bildt, Avusturyalıların kafasında 1683 tarihinin hala büyük bir rol oynadığını gördüğünü kaydederek, “Avrupa'nın gelecekte global alanda önemli bir oyuncu olabilmesi için Türkiye'nin tam üyeliğine acil ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.