Filistin yönetimi ateşkesi 8 ay geciktiren Biden'a tepkili: Talihsizlik

19:26, 16/01/2025, PerşembeG: Güncelleme: 19:27, 16/01/2025, Perşembe
AA
Filistin yönetimi ateşkesi 8 ay geciktiren Biden'a tepkili: Talihsizlik
Filistin Başbakanı Mustafa, ateşkesi 8 ay geciktiren Biden'a tepki gösterdi.

Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa, Gazze'deki ateşkesin ABD Başkanı Joe Biden tarafından ilk olarak mayısta duyurulmasına rağmen 8 ay gecikmesinin talihsiz bir durum olduğunu söyledi. Bu sürede çok can kaybedildiğini söyleyen Mustafa, "Filistinliler için istikrar ve bir Filistin devletiyle sonuçlanacak kalıcı ve sürdürülebilir bir ateşkes görmek istiyoruz." dedi.

Arabulucu ülkelerden Katar, dün, İsrail ile Hamas arasında Gazze'de ateşkes ve esir takası konusunda anlaşmaya varıldığını duyurmuştu.

ABD Başkanı Joe Biden, ateşkesi sahiplenip, anlaşmanın mayıs ayında kendisinin ortaya koyduğu taslağa uygun olduğunu ve bunun kendi ekibinin başarısı olduğunu savundu.

Biden yönetimi, ateşkes aylar önce sağlanabilecekken binlerce kişinin ölümüne neden olmakla sorgulanıyor.

Filistin Biden'a tepkili: Talihsizlik

Filistin Başbakanı Mustafa, Biden yönetiminin ilk olarak mayısta duyurduğu anlaşmanın 8 ay gecikmesi hakkında açıklama yaptı.

"ABD yönetimi, aynı ateşkesi aynı şekilde aylar önce sağlayıp binlerce insanın öldürülmesinin önüne geçemez miydi?"
sorusunu yanıtlayan Mustafa,
"Sizin de dediğiniz gibi, muhtemelen Biden tarafından geçen yıl mayıs ayında duyurulacak bir şeyi uygulamaya koymanın bu kadar uzun sürmesi talihsiz bir durum."
dedi.
Mustafa,
"Bu süreçte çok sayıda canı, mülkü ve iyi niyeti kaybetmemiz çok talihsiz bir durum. Ama ileriye bakalım. Halkımız için en iyisinin olmasını umalım."
ifadelerini kullandı.
İsrail'in anlaşmanın onaylanmasını ertelediği yönündeki açıklamaları hatırlatılan Mustafa,
"Filistinliler için istikrar ve bir Filistin devletiyle sonuçlanacak kalıcı ve sürdürülebilir bir ateşkes görmek istiyoruz."
değerlendirmesini yaptı.

Gazze'de ateşkes tamam: Hamas onayladı 19 Ocak'ta yürürlükte
Dünya
Gazze'de ateşkes tamam: Hamas onayladı 19 Ocak'ta yürürlükte
47 bin candan sonra ateşkes: Gazze'de ateşkes için üç aşamalı planda uzlaşı sağlandı
Dünya
47 bin candan sonra ateşkes: Gazze'de ateşkes için üç aşamalı planda uzlaşı sağlandı



Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026