
İsrail'in 7 aydır mahkum ettiği Filistin'in cesur kızı olan Ahed Al-Temimi serbest kalmasının ardından açıklama yaptı. Temimi, "İsrail savaş suçu işliyor. Ben özgür kaldım, ama arkamda çok büyük cezalara çarptırılan bir sürü esir kadın bıraktım. Filistin özgürleşene kadar mücadeleme devam edeceğim" dedi.
"Cezaevindeki insanlar üzerinde çok yoğun baskı vardı. Biz orayı okul haline getirmeye çalıştık. Filistin özgürleşene kadar mücadelem sürecek. İnsan hakları konusunda da eğitim aldık.
İçerde sürekli bir yerden bir yere naklettiler. Bizi naklederken kullandıkları araçlar, tamamen metal ve oturacak yer de yoktu. Bunlar askeri nakil araçlarıydı. Pencereleri de yoktu. İsrail tarafından kötü muamele de gördük. Ben şunu söylemek istiyorum. Sosyal haklar için mücadelemiz devam edecek.
Vatandaş yasası ayrımcı bir yasadır. İsrail savaş suçu işliyor. Ben anneme de teşekkür ediyorum. Bana çok destek oldu. O da baskılara maruz kaldı. Annem de benimle birlikte cezaevindeydi."










