|

Güney Sudan'ın Duk şehri boşaltıldı

Güney Sudan'da hükümet güçleri ile Riek Machar'a bağlı muhalif gruplar arasında devam eden şiddet olayları nedeniyle Congley eyaletindeki Duk şehrinin boşaldığı bildirildi.

Aa
00:00 - 28/02/2014 Cuma
Güncelleme: 17:36 - 28/02/2014 Cuma
Yeni Şafak
Güney Sudan'ın Duk şehri boşaltıldı
Güney Sudan'ın Duk şehri boşaltıldı

Duk Valisi Elijah Mocnhom Wuo, yaptığı açıklamada, "Riek Machar'a bağlı silahlı grupların Pazartesi günü şehre saldırması neticesinde 68 bin kişi saldırılardan kaçarak komşu bölgelere gitti, şehir neredeyse tamamen boşaldı" dedi.

Wuo, "Şehirdeki hastane dahil neredeyse tüm binalar ve evler yakılıp yıkıldı. Çatışmalardan kaçan halk, şehirden çıkarak doğu ya da güney bölgelerine gidiyor ama gıda sıkıntısı çekiyorlar" diye konuştu. Wuo, göç etmek zorunda kalan vatandaşların acınacak durumda olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Salva Kiir Mayardit'in, 16 Aralık'ta, görevden aldığı yardımcısı Riek Machar'ı başarısız bir darbe girişiminde bulunmakla suçlamasının ardından Congley, Birlik, Yukarı Nil gibi eylaletlerde hükümete bağlı ordu ile Machar yanlısı silahlı gruplar arasında şiddetli çatışmalar patlak vermişti. Çatışmalar neticesinde binlerce kişi evlerini terketmek zorunda kalıyor.


10 yıl önce