|

Hamas'ın 'Miki Fare'si öldürüldü

Cihan
00:00 - 1/07/2007 Pazar
Güncelleme: 22:52 - 1/07/2007 Pazar
Yeni Şafak
Hamas'ın 'Miki Fare'si öldürüldü
Hamas'ın 'Miki Fare'si öldürüldü

Filistin'de Hamas'a ait bir televizyon programında yayınlanan ve çocuklara İsrail veya ABD karşıtı mesajlar verdiği için eleştirilen Hamas'ın "Miki Fare"si Farfur tiplemesi yayından kaldırıldı. El Aksa televizyonu, Cuma günü Farfur'un son bölümünü yayınlayarak programı yayından kaldırdı. Ancak son bölümde Farfur, yine bir mesaj vermekten geri durmadı ve İsrailli bir ajan tarafından dövülerek öldürüldü.

Programın sunucusu Saraa isimli kız da "Farfur, topraklarını korumaya çalışırken şehit oldu" diyerek farenin bir daha ekranlara çıkamayacağını haber verdi. Farfur, kendisini öldüren kişiyi "terörist" olarak ilan ederken, Saraa'da Farfur'un "çocuk katilleri tarafından öldürüldüğünü" ifade etti.


El Aksa kanalından yapılan açıklamada ise Farfur'ın yayınlandığı Geleceğin Öncüleri isimli programa yeni bölümler ve karakterler ekleneceği belirtildi.


İsrailli eleştirmenler, programın nefret uyandırdığını öne sürerken bazı İsrailli bakanlar da programın yayından kaldırılması için girişimlerde bulunmuştu.


Filistin İçişleri Bakanı Mustafa Barguti de şikayetlerin ardından programın yayından kaldırılmasını istemiş; ancak kanal bu talebe olumsuz yanıt vermişti. Barguti, "çocuklara yönelik bir programda siyasi mesaj vermenin yanlış olduğunu" savunmuştu.


Farfur, daha önceki bölümlerde çocuklara "sen ve ben, İslamcılar tarafından öncülük edilen bir dünyanın eşiğinde bulunuyoruz" diyordu. Çocuklara "İslam toplumunu daha önceki büyüklüğüne geri döndüreceğiz ve Kudüs'ü özgürleştireceğiz, inşallah Irak'ı da, inşallah katilelr tarafından işgal edilmiş tüm Müslüman ülkeleri de" diye sesleniyordu.


İsrail merkezli Filistin Medyasını İzleme isimli kuruluş da Farfur'un "çocuklara İslam'ın üstünlüğünü aşılamak için her fırsatı kullandığını" kaydetmişti.

17 yıl önce