|

Hedef 25 bin

Türkiye’yi tehdit eden terör unsurlarına karşı 24 Ağustos’ta başlayan Fırat Kalkanı Harekâtı ile 2 bin 100 kilometrekarelik alan DEAŞ ve PKK unsurlarından arındırıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/03/2018 Pazar
Güncelleme: 08:32 - 25/03/2018 Pazar
Yeni Şafak
Suriyelilerin TSK-ÖSO güvencesiyle huzur içinde yaşayabileceği 25 bin kilometrekarelik toprağı olacak.
Suriyelilerin TSK-ÖSO güvencesiyle huzur içinde yaşayabileceği 25 bin kilometrekarelik toprağı olacak.

Buna 20 Ocak’ta Zeytin Dalı Harekâtı da eklendi; Afrin’in de PKK’dan temizlenmesi sonrası güvenli hale getirilen alanın büyüklüğü 6 bin kilometrekareye yükseldi. Bölge kaynaklarından alınan bilgilere göre sırada Münbiç, Tel Rıfat ve Fırat’ın doğusundaki yerler var. Tel Abyad, Ras’ul Ayn ve Kamışlı’yı da kapsayacak hat PKK’lı teröristlerden temizlenip kontrol altına alındığında en az 17 bin 500 kilometrekarelik bölge daha güvenli hale gelecek. Böylece Suriyelilerin TSK-ÖSO güvencesiyle huzur içinde yaşayabileceği 25 bin kilometrekarelik toprağı olacak.

  • Fırat Kalkanı ile 2 bin 100 kilometrekarelik alan DEAŞ ve PKK’dan temizlendi. Afrin sonrası bu alanın büyüklüğü 6 bine yükseldi. PKK Münbiç, Tel Rıfat, Tel Abyad ve Ras’ul Ayn’ı da kapsayan hattan kovulduğunda 17 bin 500 kilometrekarelik bölge güvenli hale gelecek. Böylece Suriyelilerin TSK-ÖSO güvencesinde yaşayacağı 25 bin kilometrekarelik toprakları olacak.

RAKAM 30 BİNİ BULUR

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı sonrası 3. harekât için hazırlıklar sürüyor. Bu amaçla hazırlanan muhaliflerden 18 bin savaşçı, ABD-PKK ittifakına karşı Mehmetçik ile omuz omuza savaşmak üzere gün sayıyor. 18 bin ÖSO mensubuna harekâtın seyrine göre yeni katılımlar da olacağı ve savaşçı sayısının 30 bini aşabileceği belirtiliyor. Bu rakama, bölge halkından gelecek muhtemel katılımlar dahil değil. Afrin’deki operasyonlarda PKK’ya karşı mücadele etmiş 6 bin 500 ÖSO mensubu da yeni harekât başladığında doğrudan bölgeye kaydırılacak.


HAZIRLIKLAR TAMAM

Suriye Geçici Hükümet Başkanlığı ve Suriye Milli Ordusu Genelkurmay Başkanlığı görevlerini yürüten Cevad Ebu Hatab, hazırlıkların büyük oranda tamamlandığını söyledi. ÖSO komutanlarından Ebu Riyad da, Afrin’in bir başlangıç olduğunu, mücadelenin PKK’nın işgal ettiği son köyden çıkarılana dek süreceğini açıkladı. Binbaşı Ebu Riyad, Tel Rıfat, Münbiç ve Tel Abyad için doğru zamanın kollandığını, Türkiye’nin belirleyeceği tarihte yeni zaferlere yürümek için tüm ÖSO mensuplarının sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

  • Kayıttayız
  • Münbiç, Tel Abyad, Ras’ul Ayn, Ayn İsa ve Süluk bölgelerini öncelikli harekât alanı olarak belirleyen Türk Silahlı Kuvvetleri, hedef noktaları sıkı gözetim altına aldı. PKK’nın eğitim kampları, toplanma merkezleri, lojistik üsleri ve yönetim karargahları 24 saat takipte. Güvenlik birimleri, sınır hattında kurulan gözlem noktalarından terör cephesinde yaşanan tüm hareketliliği izliyor. Öte yandan Ceylanpınar-Karkamış hattında üst düzey komutanların temaslarını sıklaştırması dikkat çekti.

#Afrin
#TSK
#Operasyon
6 yıl önce