|

Hindistan'da kurtarma dehşeti

Hindistan'daki terör eyleminde yabancı rehinelerin çoğu kurtarılırken ölü sayısı 160'a yükseldi. Yahudi merkezine düzenlenen kurtarma operasyonunda ise bütün Yahudi rehineler öldü. Kurtarma ekibinin Mossad bağlantılı olduğu iddia edildi

Dış Haberler
00:00 - 29/11/2008 Cumartesi
Güncelleme: 02:23 - 29/11/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Hindistan'da kurtarma dehşeti
Hindistan'da kurtarma dehşeti

Hindistan'da 3 gündür yaşanan terörist dehşeti dün Yahudi merkezine düzenlenen 'kurtarma operasyonuyla' feci bir boyut kazandı. Hindistan komando birliğinin, Mumbai kentindeki Ortodoks Yahudi örgütü Chabad Lubavitch'in merkezi Neriman Evi'ndeki rehineleri kurtarmak için düzenlediği operasyonda 5 rehinenin hepsi ve 2 terörist öldürüldü.

İsrail kurtarma servisi Zaka'nın, yardım için Mumbai'ye gönderdiği ekibe dayandırdığı açıklamasında, "Rehineler hayatta değiller" ifadesi kullanıldı. Dün Yahudi merkezine helikopterle yapılan operasyondaki askerlerin Mossad ajanı oldukları ve terörist eylemcilerin de bu saldırıyı Yahudi merkezinde bulunan Mossad ajanlarını öldürmek için düzenledikleri iddia edilmişti. İsrailli haham Gavriel Noach Holtzberg ve eşinin de öldürülen rehineler arasında olduğu öğrenildi.

ÖLÜ SAYISI 155'E YÜKSELDİ

Çarşamba gecesi başlayan terörist eylemde düne kadar 160 kişi hayatını kaybetti. Saldırganların rehin tuttuğu Trident/Oberoi Oteli'ndeki rehineler dün kurtarıldı, ancak içerde 24 ceset bulundu. Taj Mahal Otel'de ise çatışmaların akşam saatlerine kadar devam ettiği belirtilerek, rehinelerin durumu hakkında bilgi verilmedi. Öte yandan, ölen yabancılar arasında 2 Amerikalının yanı sıra bir İngiliz, bir Japon, bir Alman, bir İtalyan, bir Kanadalı, iki Avustralyalı, beş İsrailli, bir Singapurlu ve iki Fransızın bulunduğu belirtildi. Teröristlerin saldırıda kullandıkları silah ve bombaları, otellerden birinde sakladıkları ortaya çıktı.


9 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hindistan'ın Bombay kentinde değişik noktalara saldıran militanlardan 9'unun ölü, birinin canlı ele geçirildiği bildirildi.


15 yıl önce