|

İdlibliler sokakta

Suriye'nin kuzeybatısında büyük bölümü Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kontrolündeki İdlib ilinde Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin olası operasyonuna karşı gösteriler düzenlendi.

Haber Merkezi
04:00 - 15/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:12 - 15/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Göstericiler “Biz buradayız, dik duruyoruz, biz özgürüz. Teröristler Şam’da. Devrimi başaracağız” dedi.
Göstericiler “Biz buradayız, dik duruyoruz, biz özgürüz. Teröristler Şam’da. Devrimi başaracağız” dedi.

İdlib iline bağlı Serakib ilçesinde Cuma namazının ardından bir araya gelen göstericiler, "Biz terörist değiliz", "Özgürlük istiyoruz", "Türklerden başka dostumuz yok" yazılı Arapça, İngilizce ve Türkçe dövizlerle yürüdü. Göstericiler, Türk ve ÖSO bayrakları taşıdı. Göstericiler “Biz buradayız, dik duruyoruz, biz özgürüz. Teröristler Şam’da. Devrimi başaracağız” dedi.

HALEPLİLER'DEN DESTEK

Suriye’nin Halep kentindeki binlerce kişi, Rusya ve Suriye rejiminin İdlib’e yönelik olası saldırısını protesto etti. İdlib halkına destek vermek için bir araya gelen Halepliler, Türk bayrakları ile destek sloganları attı. Halep’in Han El-Asal, Urum El-Kübra, Darat Izza ve Al Atarib, bölgelerinden gelen halk, pankart ve Türk bayrağıyla “Türkler kardeşimizdir” mesajı verdi. Adıyaman v Şanlıurfa'da da İdlib'e düzenlenen hava saldırıları protesto edildi.

#İdlib
#Türkiye
6 yıl önce